Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg geeft extra geld aan Philharmonie Zuidnederland

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 15:54

Philharmonie Zuidnederland krijgt tot en met 2020 elk jaar 130.000 euro extra subsidie van de provincie Limburg.

Het geld is bedoeld voor een grotere rol van het symfonie-orkest bij het project DOOR! om het muziekonderwijs in Limburg te stimuleren.

Ook moet het orkest meer uitvoeringen in de Euregio gaan verzorgen. Daar moeten ook andere Limburgse culturele instellingen van profiteren.

Plaveit
'Het orkest plaveit als het ware de weg voor andere podiumkunsten instellingen in Limburg', schrijft CDA-gedeputeerde Ger Koopmans in een mededeling aan de statencommissie voor cultuur.

Lees ook: Zilverzandgroeve Heerlen decor voor Carmina Burana

Nieuw plan
Philharmonie Zuidnederland heeft de afgelopen maanden een nieuw plan geschreven voor dit en volgend jaar. Dat plan is vorige week goedgekeurd door het Ministerie van OCW.

Het aangepaste plan was nodig omdat de provincie Noord-Brabant een jaar geleden besloot om in 2018 en 2019 een half miljoen euro minder subsidie te geven aan de Philharmonie. Dat was een korting van 25 procent.

Extra geld
Daarmee geeft Noord-Brabant nog 1,5 miljoen subsidie, tegenover 1,75 miljoen vanuit Limburg en 7 miljoen vanuit het Rijk. Daar komt nu dus 130.000 euro vanuit Limburg bij.

Brabants geld
De provincie Noord-Brabant moet overigens nog een besluit nemen over de subsidie voor 2020. Gedeputeerde Koopmans lijkt er niet erg optimistisch over.

In zijn mededeling aan de statencommissie meldt hij dat er 'tot op heden nog geen oplossing is voor het mogelijk wegvallen van de gehele subsidie van de provincie Noord-Brabant voor het jaar 2020. Dat is tevens de conclusie van het Ministerie van OCW'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen