Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg geeft extra geld aan Philharmonie Zuidnederland

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 15:54

Philharmonie Zuidnederland krijgt tot en met 2020 elk jaar 130.000 euro extra subsidie van de provincie Limburg.

Het geld is bedoeld voor een grotere rol van het symfonie-orkest bij het project DOOR! om het muziekonderwijs in Limburg te stimuleren.

Ook moet het orkest meer uitvoeringen in de Euregio gaan verzorgen. Daar moeten ook andere Limburgse culturele instellingen van profiteren.

Plaveit
'Het orkest plaveit als het ware de weg voor andere podiumkunsten instellingen in Limburg', schrijft CDA-gedeputeerde Ger Koopmans in een mededeling aan de statencommissie voor cultuur.

Lees ook: Zilverzandgroeve Heerlen decor voor Carmina Burana

Nieuw plan
Philharmonie Zuidnederland heeft de afgelopen maanden een nieuw plan geschreven voor dit en volgend jaar. Dat plan is vorige week goedgekeurd door het Ministerie van OCW.

Het aangepaste plan was nodig omdat de provincie Noord-Brabant een jaar geleden besloot om in 2018 en 2019 een half miljoen euro minder subsidie te geven aan de Philharmonie. Dat was een korting van 25 procent.

Extra geld
Daarmee geeft Noord-Brabant nog 1,5 miljoen subsidie, tegenover 1,75 miljoen vanuit Limburg en 7 miljoen vanuit het Rijk. Daar komt nu dus 130.000 euro vanuit Limburg bij.

Brabants geld
De provincie Noord-Brabant moet overigens nog een besluit nemen over de subsidie voor 2020. Gedeputeerde Koopmans lijkt er niet erg optimistisch over.

In zijn mededeling aan de statencommissie meldt hij dat er 'tot op heden nog geen oplossing is voor het mogelijk wegvallen van de gehele subsidie van de provincie Noord-Brabant voor het jaar 2020. Dat is tevens de conclusie van het Ministerie van OCW'.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen