Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg geeft extra geld aan Philharmonie Zuidnederland

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 15:54

Philharmonie Zuidnederland krijgt tot en met 2020 elk jaar 130.000 euro extra subsidie van de provincie Limburg.

Het geld is bedoeld voor een grotere rol van het symfonie-orkest bij het project DOOR! om het muziekonderwijs in Limburg te stimuleren.

Ook moet het orkest meer uitvoeringen in de Euregio gaan verzorgen. Daar moeten ook andere Limburgse culturele instellingen van profiteren.

Plaveit
'Het orkest plaveit als het ware de weg voor andere podiumkunsten instellingen in Limburg', schrijft CDA-gedeputeerde Ger Koopmans in een mededeling aan de statencommissie voor cultuur.

Lees ook: Zilverzandgroeve Heerlen decor voor Carmina Burana

Nieuw plan
Philharmonie Zuidnederland heeft de afgelopen maanden een nieuw plan geschreven voor dit en volgend jaar. Dat plan is vorige week goedgekeurd door het Ministerie van OCW.

Het aangepaste plan was nodig omdat de provincie Noord-Brabant een jaar geleden besloot om in 2018 en 2019 een half miljoen euro minder subsidie te geven aan de Philharmonie. Dat was een korting van 25 procent.

Extra geld
Daarmee geeft Noord-Brabant nog 1,5 miljoen subsidie, tegenover 1,75 miljoen vanuit Limburg en 7 miljoen vanuit het Rijk. Daar komt nu dus 130.000 euro vanuit Limburg bij.

Brabants geld
De provincie Noord-Brabant moet overigens nog een besluit nemen over de subsidie voor 2020. Gedeputeerde Koopmans lijkt er niet erg optimistisch over.

In zijn mededeling aan de statencommissie meldt hij dat er 'tot op heden nog geen oplossing is voor het mogelijk wegvallen van de gehele subsidie van de provincie Noord-Brabant voor het jaar 2020. Dat is tevens de conclusie van het Ministerie van OCW'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen