Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg gastheer internationale ‘spoortop’

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2015 - 22:18

Om snel met buurlanden zaken te kunnen doen voor verbeteringen in het grensoverschrijdend treinverkeer, komt er in 2016 een ‘internationale spoortop’ over dit onderwerp.

Limburg wordt waarschijnlijk gastheer.

Spoortop organiseren
Dat bleek donderdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer, waarin staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA, Openbaar Vervoer) uiteindelijk zo’n bijeenkomst toezegde. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert had daarop aangedrongen, door Mansveld te herinneren aan eerdere, nooit nagekomen toezeggingen aan PvdA en VVD om een spoortop te organiseren.

Oplossingen voor knelpunten
Tijdens de bijeenkomst gaan bestuurders uit de spoorsectoren van de drie landen met elkaar in gesprek, met als doel om als collectief versneld tot oplossingen te komen voor allerlei knelpunten. Van Helvert zei tijdens het debat op een 'rail-verdrag van Maastricht' te hopen.

Lees ook: Van Helvert: 'Maastricht moet Spoorverdrag krijgen'

Aken en Luik
De provincie Limburg ijvert al geruime tijd voor betere verbindingen met het buitenland, en hoopt bijvoorbeeld dat naast de toekomstige regionale stoptreinen van Arriva uiteindelijk ook NS-intercity’s zullen doorrijden tot steden als Aken en Luik.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA wil leefbaarheidsfonds voor omgeving Awacs-basis
CDA eist opheldering over aanbesteding Limburgs OV
Provincies moeten bloeden voor tekort ProRail
Het geheim van stemmenkanon Vivianne Heijnen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen