Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg gastheer internationale ‘spoortop’

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2015 - 22:18

Om snel met buurlanden zaken te kunnen doen voor verbeteringen in het grensoverschrijdend treinverkeer, komt er in 2016 een ‘internationale spoortop’ over dit onderwerp.

Limburg wordt waarschijnlijk gastheer.

Spoortop organiseren
Dat bleek donderdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer, waarin staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA, Openbaar Vervoer) uiteindelijk zo’n bijeenkomst toezegde. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert had daarop aangedrongen, door Mansveld te herinneren aan eerdere, nooit nagekomen toezeggingen aan PvdA en VVD om een spoortop te organiseren.

Oplossingen voor knelpunten
Tijdens de bijeenkomst gaan bestuurders uit de spoorsectoren van de drie landen met elkaar in gesprek, met als doel om als collectief versneld tot oplossingen te komen voor allerlei knelpunten. Van Helvert zei tijdens het debat op een 'rail-verdrag van Maastricht' te hopen.

Lees ook: Van Helvert: 'Maastricht moet Spoorverdrag krijgen'

Aken en Luik
De provincie Limburg ijvert al geruime tijd voor betere verbindingen met het buitenland, en hoopt bijvoorbeeld dat naast de toekomstige regionale stoptreinen van Arriva uiteindelijk ook NS-intercity’s zullen doorrijden tot steden als Aken en Luik.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA wil leefbaarheidsfonds voor omgeving Awacs-basis
CDA eist opheldering over aanbesteding Limburgs OV
Provincies moeten bloeden voor tekort ProRail
Het geheim van stemmenkanon Vivianne Heijnen
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen