Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg gaat weer op stap: 'Ik heb dit zo ontzettend gemist'

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 18:39

Limburgers trekken er woensdagavond weer op uit na het versoepelen van de coronamaatregelen. Op tal van plekken was het dan ook druk.

Na bijna twee maanden gesloten te zijn, openden restaurants, kroegen, bioscopen en theaters weer hun deuren. Waar ze eerder om 17:00 uur alweer moesten sluiten, mogen ze nu tot 22.00 uur doorgaan.

Eten
Voor restaurants is dat prima, de meeste bezoekers zijn rond dat tijdstip wel klaar met eten. De komende dagen zijn veel restaurants al volgeboekt en ook voor komend weekend stromen de reserveringen al binnen. Dat geldt ook voor WOK Parkstad in Kerkrade. Daar zit het al redelijk vol. "De telefoon voor de reserveringen stond roodgloeiend na de persconferentie. We zijn de mensen ontzettend dankbaar dat ze ons weer weten te vinden", zegt de manager.

Bioscopen
Theaters en bioscopen zijn minder enthousiast. Ook daar moet om 22.00 uur iedereen buitenstaan, maar bij sommige voorstellingen en lange films wordt dat lastig. Bovendien mogen ze maar een derde van de capaciteit gebruiken en de vraag is of dat winstgevend is. "De bioscoop is altijd een veilige omgeving geweest, mensen zitten keurig netjes in hun stoel en praten nauwelijks tot niet. In het verleden hebben wij ook laten zien dat dit gewoon kan. Dus de capaciteit moet wat mij betreft zo snel mogelijk weer naar 'normaal' gaan", zegt theatermanager Thijs van Esveld van de bioscoop in Kerkrade.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen