Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg gaat biologische medicijnen ontwikkelen

Geplaatst opvrijdag 27 januari 2017 - 7:38

In Geleen wordt een nieuw biotech-productielab gebouwd voor de ontwikkeling van biologische medicijnen. Hierdoor kan nieuwe bedrijvigheid in de Limburgse farmasector ontstaan.

"Deze regio heeft alles in zich om uit te groeien tot een van de Europese knooppunten op het gebied van biotechnologie", verklaart Harry Relouw, general manager van het Geleense bedrijf Basic Pharma.

Consortium
Vrijdag wordt bekend dat een grensoverschrijdend consortium onder leiding van de Universiteit Maastricht (UM) de komende jaren aan een infrastructuur werkt voor de ontwikkeling van ‘biologicals’.

Aandoeningen
Dit zijn biologische medicijnen op basis van onder andere natuurlijke eiwitten die de laatste jaren voor een omwenteling in de geneeskunde hebben gezorgd, door hun krachtige werkzaamheid bij aandoeningen als reuma, een aantal kankersoorten, oogziekten, psoriasis en darmontstekingen.

Brightlands
Aan de productie van deze complexe medicijnen worden uiterst strenge eisen gesteld. Basic Pharma bouwt aan enkele gloednieuwe cleanrooms op Brightlands Chemelot Campus in Geleen waar het mogelijk is deze medicijnen te produceren. Dit in voldoende hoeveelheden om klinische studies met grote groepen patiënten uit te voeren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Proeffabriek Sappi voor ‘wondermateriaal’ op Chemelot
Tot 400 banen op plastic-onderzoeksbedrijf Chemelot
Chemelot in Geleen gaat uitbreiden
Brightlands Chemelot Campus
'Voel de chemie': 80 jaar wetenschap en innovatie
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen