Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg gaat 150-jarig bestaan vieren

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 12:33

Limburg bestaat op 11 mei 2017 150 jaar. Volgens Provinciale Staten een mijlpaal die niet ongemerkt voorbij mag gaan.

Op initiatief van de VVD is vrijdag bij de behandeling van de Voorjaarsnota in de statenvergadering een motie ingediend, die gesteund wordt door een politieke meerderheid.

Jubileum
De VVD stelt dat het 150-jarig bestaan niet alleen gevierd moet worden, maar dat het jubileum tevens een passend moment is om stil te staan bij de nut en noodzaak van het provinciaal bestuur. Fractievoorzitter Joost van den Akker roept het provinciebestuur op een programma uit te werken op provinciaal en gemeentelijk niveau.

Oost west, thuis best
Ook moet er bij officiële gelegenheden op cultureel, sportief, educatief en politiek gebied stil worden gestaan bij het feit dat op 11 mei 1867 bij ondertekening van het Verdrag van Londen een einde kwam aan de situatie dat Limburg deel uitmaakte van zowel het Koninkrijk der Nederlanden als de Duitse Bond. Limburg werd zo definitief onderdeel van Nederland, en dat moet gevierd worden, vindt Van den Akker. "Want waar Limburgers in deze zomertijd wereldwijd vertoeven, uiteindelijk ontdekken we telkens weer: oost west, thuis best."

Als politieke en institutionele eenheid bestaat Limburg overigens al sinds 1839.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg
150-jarig bestaan Limburg moet feest van het volk worden
Uitbreiding Limburgse bedrijven goed voor 3400 nieuwe banen
Limburg stelt zich weer kandidaat voor finish Touretappe
'Schaf roamingkosten af binnen de Benelux'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen