Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 18:33

Het Limburg Film Festival heeft onder meer Pieter Kuijpers en Ben Verbong weten te strikken voor de eerste editie van het festival.

Het Limburg Film Festival wordt gehouden op 13, 14 en 15 januari in Venlo.

Pieter Kuijpers
Van Tegelnaar Kuijpers zullen zijn eerste (Van God Los) en laatste film (Riphagen) vertoond worden. De regisseur komt zelf ook naar Venlo. Op zaterdag 14 januari gaat de filmmaker in gesprek met bezoekers en beantwoordt hij vragen.

Van Ben Verbong gaat de nieuwste film in première. The Von Trapp Family, A Life of Music vertelt het waargebeurde verhaal van Agathe von Trapp; een van de kinderen die opduikt in de film The Sound of Music. De Amerikaans-Duitse coproductie beleeft zijn Nederlandse première op het festival. Verbong, die veel in Duitsland filmt, zal vermoedelijk zelf ook naar Venlo afreizen.

Eerder werd ook al bekend dat de officiële openingsfilm Portretten uit de Peel van Wiek Lenssen is.

Festivaljury
In totaal gaan er 25 films op het festival draaien. Een jury die onder meer bestaat uit cameraman Rob Hodselmans, documentairemaker Dirk-Jan Roeleven en regisseur Remy van Heugten zal uiteindelijk bepalen wie er vandoor gaat met de prijzen voor Beste Film, Beste Korte Film en Beste Jonge Limburgse Maker (onder 30 jaar).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
Limburg krijgt eigen filmfestival
Pieter Kuijpers schrijft komedie met Theo Maassen
Kesje Venlo
Venlose zorgen worden vasteloavesfilm
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen