Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 18:33

Het Limburg Film Festival heeft onder meer Pieter Kuijpers en Ben Verbong weten te strikken voor de eerste editie van het festival.

Het Limburg Film Festival wordt gehouden op 13, 14 en 15 januari in Venlo.

Pieter Kuijpers
Van Tegelnaar Kuijpers zullen zijn eerste (Van God Los) en laatste film (Riphagen) vertoond worden. De regisseur komt zelf ook naar Venlo. Op zaterdag 14 januari gaat de filmmaker in gesprek met bezoekers en beantwoordt hij vragen.

Van Ben Verbong gaat de nieuwste film in première. The Von Trapp Family, A Life of Music vertelt het waargebeurde verhaal van Agathe von Trapp; een van de kinderen die opduikt in de film The Sound of Music. De Amerikaans-Duitse coproductie beleeft zijn Nederlandse première op het festival. Verbong, die veel in Duitsland filmt, zal vermoedelijk zelf ook naar Venlo afreizen.

Eerder werd ook al bekend dat de officiële openingsfilm Portretten uit de Peel van Wiek Lenssen is.

Festivaljury
In totaal gaan er 25 films op het festival draaien. Een jury die onder meer bestaat uit cameraman Rob Hodselmans, documentairemaker Dirk-Jan Roeleven en regisseur Remy van Heugten zal uiteindelijk bepalen wie er vandoor gaat met de prijzen voor Beste Film, Beste Korte Film en Beste Jonge Limburgse Maker (onder 30 jaar).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
Limburg krijgt eigen filmfestival
Pieter Kuijpers schrijft komedie met Theo Maassen
Ben Verbong maakt film over Sound of Music familie Von Trapp
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen