Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 18:33

Het Limburg Film Festival heeft onder meer Pieter Kuijpers en Ben Verbong weten te strikken voor de eerste editie van het festival.

Het Limburg Film Festival wordt gehouden op 13, 14 en 15 januari in Venlo.

Pieter Kuijpers
Van Tegelnaar Kuijpers zullen zijn eerste (Van God Los) en laatste film (Riphagen) vertoond worden. De regisseur komt zelf ook naar Venlo. Op zaterdag 14 januari gaat de filmmaker in gesprek met bezoekers en beantwoordt hij vragen.

Van Ben Verbong gaat de nieuwste film in première. The Von Trapp Family, A Life of Music vertelt het waargebeurde verhaal van Agathe von Trapp; een van de kinderen die opduikt in de film The Sound of Music. De Amerikaans-Duitse coproductie beleeft zijn Nederlandse première op het festival. Verbong, die veel in Duitsland filmt, zal vermoedelijk zelf ook naar Venlo afreizen.

Eerder werd ook al bekend dat de officiële openingsfilm Portretten uit de Peel van Wiek Lenssen is.

Festivaljury
In totaal gaan er 25 films op het festival draaien. Een jury die onder meer bestaat uit cameraman Rob Hodselmans, documentairemaker Dirk-Jan Roeleven en regisseur Remy van Heugten zal uiteindelijk bepalen wie er vandoor gaat met de prijzen voor Beste Film, Beste Korte Film en Beste Jonge Limburgse Maker (onder 30 jaar).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
Limburg krijgt eigen filmfestival
Pieter Kuijpers schrijft komedie met Theo Maassen
Ben Verbong maakt film over Sound of Music familie Von Trapp
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen