Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Festival van start in weiland bij Wessem

Geplaatst opwoensdag 25 augustus 2021 - 21:44

Het Limburg Festival, het oudste theaterfestival in Midden-Limburg, is woensdag gestart in de achtertuin van een boerenbedrijf in Wessem.

De voorstelling Limburgse Horizon trapt af. Volgens de makers is het een 'cross-over tussen een kermisattractie en een beeldende kunstinstallatie. Een levende sculptuur en een spektakel met elementen van een landschapsconcert'. In de Limburgse Horizon vertellen en zingen boeren: 'de menselijke stem die het land en het leven bezingt'.

Actueel thema
Muziektheatergezelschap Het Geluid Maastricht heeft het weiland bewust als locatie gekozen. De Limburgse Horizon gaat over het Limburgse landschap, de Limburgse identiteit en de toekomst van de boeren en ons voedsel.

Volgens Romy Roelofsen van Het Geluid Maastricht gaan deze thema’s ons allemaal aan. “We kopen eten en drinken. Ik denk dat iedereen tijdens Covid meer in de eigen omgeving is geweest. In een omgeving die in transitie is, met mooie spanningen tussen natuur en de agrarische sector”, zegt Roelofsen.

Boodschap
Grieta Gootjes, eigenaar van het boerenbedrijf in Wessem, is blij met de boodschap van de voorstelling: “We kunnen wel wensen en regels hebben maar er is veel meer.” Dat komt goed tot uiting volgens Gootjes. Ze noemt het spiegeldoolhof in de tent een metafoor voor de hele agrarische sector. “Het is constant zoeken welke kant je op moet”, zegt de boerin.

De Limburgse Horizon is ook donderdag te zien in Wessem. De voorstelling wordt ook opgevoerd tijdens Cultura Nova en Musica Sacra. De 39e editie van het Limburg Festival duurt tot en met zondag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen