Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburg Festival moet groeien naar groter evenement'

Geplaatst opwoensdag 7 augustus 2019 - 16:28

Het Limburg Festival moet groeien naar de grootte van Cultura Nova in Heerlen en het Zomerparkfeest in Venlo.

Dat heeft de directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond, Joery Wilbers, dinsdag bij de opening van het Limburg Festival gezegd.

Toneel en dans
"In Noord-Limburg hebben we dan een festival dat op muziek is gericht, in het zuiden een groot internationaal cultureel spektakel en Midden-Limburg heeft dan een groot evenement op het gebied van toneel en dans", zegt Wilbers.

Financiƫle injectie
De directeur van het Limburg Festival, Jan Klompen, deelt die ambitie. "Sterker nog: dat heb ik al geprobeerd." Klompen geeft aan dat het vooral lastig is om alle gemeentes aan tafel te krijgen en de neuzen dezelfde kant op te krijgen. "Dat staat nog los van de financiƫle injectie die nodig is om deze ambitie te realiseren."

Professionalisering
"Bij groei van het festival hoort ook de professionalisering van de organisatie", zegt Klompen. "Momenteel ben ik de enige professionele kracht. De rest van de organisatie drijft op vrijwilligers."

Het Limburg Festival is dinsdagavond begonnen en duurt tot en met zondag 11 augustus. In totaal brengen 50 gezelschappen 175 voorstellingen in Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert en Echt-Susteren. Ook is er een productie in het Duitse Wassenberg te zien.

Lees ook: Asielkinderen Weert schilderen voor Limburg Festival

Draagvlak
ECI-voorman Wilbers geeft verder aan dat het belangrijk is om voor die groei draagvlak te kweken onder de bewoners van Midden-Limburg. "Kom bijvoorbeeld met een grootschalige gratis toegankelijke openingsvoorstelling", doet hij als suggestie om de harten van de bevolking te winnen.

Routepad
"Het is belangrijk om een routepad uit te stippelen", vult Wilbers aan. Festivaldirecteur Klompen deelt die mening. "Binnenkort ga ik met Joery aan tafel om te kijken hoe we dit aan kunnen vliegen. Eventueel al met enkele politieke bestuurders die het festival ook naar een hoger plan willen tillen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen