Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Festival 2020 wordt corona-editie

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 7:33

Het Midden-Limburgse cultuur- en theaterfestival Limburg Festival gaat deze zomer door in een aangepaste coronavorm.

Dat betekent dat er voor het eerst in 38 jaar geen optredens worden gegeven op buitenlocaties in de regio.

Levende jukebox
In plaats daarvan komt er een online-variant waarbij de organisatie door de regio trekt en optredens, interviews en sketches filmt om die online te verspreiden. Een klein vleugje straattheater blijft toch nog bestaan met een menselijke jukebox die van 12 tot en met 16 augustus de Midden-Limburgse terrassen af gaat om verzoeknummers te spelen.

Twijfel
Lang was het onduidelijk of het evenement dit jaar in aangepaste vorm door kon gaan of niet. Cultura Nova gaat dit jaar niet door, de kleine Midden-Limburgse broer heeft toch een alternatief programma weten te organiseren.

Lees ook: Limburgse theaterfestivals broeden op alternatieve plannen

Fysieke evenementen
Er staan twee fysieke evenement op het programma. De eerste is een Kindermiddag in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, met theater en workshops voor kinderen. Ook is er een live talkshow bij Hotel de Abdij in Horn. Voor allebei deze evenementen moet wel gereserveerd worden, om te voorkomen dat het te druk wordt.

Uitzendingen
De uitzendingen van Limburg Festival TV zijn van 12 tot en met 16 augustus te zien via Youtube, Facebook als de website van het festival. Ook besteden de regionale omroepen ML5 en Roermond Nieuws aandacht aan het evenement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen