Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Festival 2020 wordt corona-editie

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 7:33

Het Midden-Limburgse cultuur- en theaterfestival Limburg Festival gaat deze zomer door in een aangepaste coronavorm.

Dat betekent dat er voor het eerst in 38 jaar geen optredens worden gegeven op buitenlocaties in de regio.

Levende jukebox
In plaats daarvan komt er een online-variant waarbij de organisatie door de regio trekt en optredens, interviews en sketches filmt om die online te verspreiden. Een klein vleugje straattheater blijft toch nog bestaan met een menselijke jukebox die van 12 tot en met 16 augustus de Midden-Limburgse terrassen af gaat om verzoeknummers te spelen.

Twijfel
Lang was het onduidelijk of het evenement dit jaar in aangepaste vorm door kon gaan of niet. Cultura Nova gaat dit jaar niet door, de kleine Midden-Limburgse broer heeft toch een alternatief programma weten te organiseren.

Lees ook: Limburgse theaterfestivals broeden op alternatieve plannen

Fysieke evenementen
Er staan twee fysieke evenement op het programma. De eerste is een Kindermiddag in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, met theater en workshops voor kinderen. Ook is er een live talkshow bij Hotel de Abdij in Horn. Voor allebei deze evenementen moet wel gereserveerd worden, om te voorkomen dat het te druk wordt.

Uitzendingen
De uitzendingen van Limburg Festival TV zijn van 12 tot en met 16 augustus te zien via Youtube, Facebook als de website van het festival. Ook besteden de regionale omroepen ML5 en Roermond Nieuws aandacht aan het evenement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen