Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg-Express: radio van Hoensbroek tot Thailand

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 21:31

Amateur-internetradiostation Limburg-Express trekt meer luisteraars. "We merken dat mensen in deze tijd behoefte hebben aan vertier en persoonlijk contact met onze DJ's."

Er stemmen dagelijks zo'n 400 tot 450 luisteraars af op Limburg-Express. En dat zijn er toch bijna 50 meer dan een tijd geleden weet de Hoensbroekse Maria Lenzen: "Ze luisteren niet allemaal tegelijk, maar je merkt dat er behoefte is aan de programma's die we maken."

Thailand
Alleen al in deze provincie zijn waarschijnlijk meer dan honderd radio-amateurs via internet actief, schat Lenzen. "Sommige zenders trekken misschien maar drie luisteraars. Zo zijn wij ook begonnen bijna dertien jaar geleden."

Piraten
Ze doen niet veel anders dan wat de piratenzenders vroeger deden. Maar die kwamen in de problemen omdat ze illegaal gebruik maakten van etherfrequenties en daardoor mogelijk andere radiosignalen stoorden.

Dat probleem heb je niet als je via internet uitzendt. Sterker nog, dankzij internet heeft het bescheiden station in Hoensbroek luisteraars over de hele wereld. "Australië, Verenigde Staten, Thailand en Canada. Daar wonen oud-Limburgers die onze programma's volgen. We draaien veel Limburgstalig, Nederlandstalig en verzoeknummers natuurlijk."

Nieuw talent
Patricia van Baarn staat vlak voor haar eerste uitzending voor Limburg-Express. De 'studio' is ingericht op de eettafel in haar woonkamer in Eygelshoven. "Je hebt een goede laptop nodig, veel muziek en een professionele microfoon. Ik denk dat iedereen DJ kan worden. Als je maar enthousiast bent."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen