Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg-Express: radio van Hoensbroek tot Thailand

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 21:31

Amateur-internetradiostation Limburg-Express trekt meer luisteraars. "We merken dat mensen in deze tijd behoefte hebben aan vertier en persoonlijk contact met onze DJ's."

Er stemmen dagelijks zo'n 400 tot 450 luisteraars af op Limburg-Express. En dat zijn er toch bijna 50 meer dan een tijd geleden weet de Hoensbroekse Maria Lenzen: "Ze luisteren niet allemaal tegelijk, maar je merkt dat er behoefte is aan de programma's die we maken."

Thailand
Alleen al in deze provincie zijn waarschijnlijk meer dan honderd radio-amateurs via internet actief, schat Lenzen. "Sommige zenders trekken misschien maar drie luisteraars. Zo zijn wij ook begonnen bijna dertien jaar geleden."

Piraten
Ze doen niet veel anders dan wat de piratenzenders vroeger deden. Maar die kwamen in de problemen omdat ze illegaal gebruik maakten van etherfrequenties en daardoor mogelijk andere radiosignalen stoorden.

Dat probleem heb je niet als je via internet uitzendt. Sterker nog, dankzij internet heeft het bescheiden station in Hoensbroek luisteraars over de hele wereld. "Australië, Verenigde Staten, Thailand en Canada. Daar wonen oud-Limburgers die onze programma's volgen. We draaien veel Limburgstalig, Nederlandstalig en verzoeknummers natuurlijk."

Nieuw talent
Patricia van Baarn staat vlak voor haar eerste uitzending voor Limburg-Express. De 'studio' is ingericht op de eettafel in haar woonkamer in Eygelshoven. "Je hebt een goede laptop nodig, veel muziek en een professionele microfoon. Ik denk dat iedereen DJ kan worden. Als je maar enthousiast bent."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen