Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburg één van de grootste CO2-uitstoters'

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 6:39

Limburg staat in de top drie van grootste CO2-uitstoters. Afgezien van Zeeland, dat de meest vervuilende provincie is, scoren Limburg en Groningen ook ondergemiddeld.

Doordat er in Zeeland een paar grote vervuilende bedrijven zijn gevestigd, is de kleine kustprovincie de landelijke hekkensluiter. Dat blijkt uit onderzoek van de ING.

Huishoudens
In de noordelijke provincies en Limburg verbruiken huishoudens de meeste energie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat hier relatief veel verouderde huizen staan die slecht zijn geïsoleerd. Vergeleken met andere provincies kent Limburg relatief veel grote woningen die meer energie gebruiken en weinig energiezuinige huizen.

Schoonste
Met zijn dienstverlenende economie, met relatief weinig energie-intensieve bedrijven, is Utrecht de schoonste provincie van het land, gevolgd door Noord-Holland en Gelderland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen