Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburg dreigt positie vogelmekka te verliezen'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 20:13

Limburg heeft steeds minder overwicht tijdens vogelshows in Nederland.

Dat zegt vogelkeurmeester Mark van Merrienboer.

Vergrijzing
Limburg gold samen met Noord-Brabant jarenlang als vogelshowmekka. Nergens kwamen betere showvogels vandaan dan uit deze provincies. Maar door vergrijzing in de sector dreigt dat, volgens Merrienboer, te veranderen.

Aanstaand weekend staat in Nieuwstadt het Limburgs Kampioenschap voor showvogels op het programma. In sporthal De Sjirp zijn daarvoor duizenden vogels bijeen om gekeurd te worden. Morgenavond worden de winnaars bekend gemaakt.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen