Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg doet niet mee aan stijging steekpartijen

Geplaatst opmaandag 21 september 2020 - 14:42

Limburg gaat niet mee in de landelijke stijging van het aantal steekpartijen.

Van januari tot augustus werden er bij de Limburgse meldkamers 41 steekpartijen gemeld, tegen 42 zulke incidenten in de eerste acht maanden van vorig jaar.

Oproepen
Die lichte daling staat in schril contrast met de landelijke stijging van 572 vorig jaar, naar 744 nu. Door die stijging stevent 2020 af op een record, zo blijkt althans uit een analyse door Alarmeringen.nl, een website waar oproepen voor hulpdiensten worden verzameld.

Stijging
Limburg is samen met Noord-Holland de enige provincie waar er minder steekpartijen zijn gemeld. In Friesland, Groningen, Utrecht en Zeeland is de stijging het grootst. Die provincies meldden in 2019 allemaal minder dan tien steekpartijen, waardoor een kleine stijging in het absolute aantal meldingen een grote relatieve groei betekent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen