Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg doet niet mee aan stijging steekpartijen

Geplaatst opmaandag 21 september 2020 - 14:42

Limburg gaat niet mee in de landelijke stijging van het aantal steekpartijen.

Van januari tot augustus werden er bij de Limburgse meldkamers 41 steekpartijen gemeld, tegen 42 zulke incidenten in de eerste acht maanden van vorig jaar.

Oproepen
Die lichte daling staat in schril contrast met de landelijke stijging van 572 vorig jaar, naar 744 nu. Door die stijging stevent 2020 af op een record, zo blijkt althans uit een analyse door Alarmeringen.nl, een website waar oproepen voor hulpdiensten worden verzameld.

Stijging
Limburg is samen met Noord-Holland de enige provincie waar er minder steekpartijen zijn gemeld. In Friesland, Groningen, Utrecht en Zeeland is de stijging het grootst. Die provincies meldden in 2019 allemaal minder dan tien steekpartijen, waardoor een kleine stijging in het absolute aantal meldingen een grote relatieve groei betekent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen