Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma gaan samenwerken

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 15:31

Wielerplatform Limburg Cycling gaat samenwerken met wielerploeg Jumbo-Visma.

Samen willen ze de breedtesport en talentontwikkeling op wielergebied in Limburg verder ondersteunen.

Naar school
Het sluit aan bij de activiteiten van Team Jumbo-Visma Academy zoals schoolclinics, verenigingsondersteuning en talentontwikkeling De Academy richt zich primair op middelbare scholieren. In het kader van de samenwerking gaat Team Jumbo-Visma Academy, als dat weer mogelijk is, meerdere malen met het jeugdplan naar Limburgse middelbare scholen. Daarnaast zal de Academy Limburgse verenigingen ondersteunen op verschillende terreinen.

Limburgse invloed
De provincie Limburg is goed vertegenwoordigd bij Jumbo-Visma, met de wielrenners Tom Dumoulin en Mike Teunissen. Daarnaast is oud-renner Frans Maassen al jaren verbonden aan de ploeg als ploegleider.

Blij
Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling, is blij met de samenwerking. "Onlangs hebben we de virtuele kick-off van de samenwerking met Team Jumbo-Visma en drie Limburgse wedstrijdverenigingen gehad. Het was mooi om te zien dat iedereen enthousiast was en bereid is om er samen de schouders onder te zetten. We hebben de schoolbezoeken logischerwijs uit moeten stellen. Zodra de situatie het toelaat, gaan we verder met de uitvoering hiervan.”

Enthousiasmeren
"Er moet continuïteit zijn op het gebied van talentvolle wielrenners," vertelt Maassen op de website van zijn team. "Deze samenwerking is een goede zet en helpt zeker om kinderen te enthousiasmeren voor de wielersport. De trainingslocaties zijn er in ieder geval en daar moeten we op een goede manier gebruik van maken. De aanwas van jeugdwielrenners stokt, maar je hoeft niet per se op een jonge leeftijd te beginnen met fietsen. Ik ben zelf rond mijn achttiende begonnen met fietsen en Dumoulin stapte ook pas rond zijn vijftiende op de koersfiets. Dat bewijst dat je op die leeftijd kunt beginnen met deze sport. Hopelijk kunnen we in samenwerking met Limburg Cycling ervoor zorgen dat we over tien jaar de nieuwe Dumoulin en Teunissen hebben.”

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen