Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Centraal: Wat is acceptabel risico op hoogwater?

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 18:05

Hoogwater als te accepteren risico, proefrijden voor wereldreis en meer Limburgs nieuws

Welk risico op hoogwater vinden we acceptabel?
Het is kiezen of delen voor Zuid-Limburg. Of we accepteren dat er af en toe overstromingen zijn, zoals we die twee weken geleden hebben gezien. Of we willen dat pertinent niet meer, maar dat gaat dan wel ten koste van het landschap en het toerisme. De omgeving van riviertjes als de Geul en de Gulp bijvoorbeeld zou dan helemaal op de schop moeten. De vraag is of we dát dan willen. Het Waterschap Limburg spreekt van een onmogelijke opgave.

Bekijk hier de hele reportage

Sneltesten voor bezoek aan Duitsland
Sinds deze week zijn de regels voor het grensverkeer naar Duitsland weer aangescherpt. Wie de Bondsrepubliek wil bezoeken, moet nu in het bezit zijn van een vaccinatiepaspoort óf negatief testbewijs. Heb je die niet, dan maak je kans op een boete. Vlak over de Nederlands-Duitse grens ligt in Selfkant het reisbureau van Dirk Dauven-Latour. Hij is zelf Duits, maar zo'n 80% procent van zijn klanten én personeel is Nederlands. Grensverkeer is voor hem dus onmisbaar en daarom besloot hij om zijn zaak beschikbaar te stellen als erkende sneltestlocatie.

Bekijk hier de hele reportage

Tom Dumoulin gehuldigd voor zilveren plak
De Olympische Spelen dan. Tom Dumoulin wordt donderdagavond gehuldigd in Scheveningen. Dumoulin pakte het zilver in de tijdrit in Tokio, een plak met een gouden randje zo zei hij zelf, omdat hij een half jaar geleden nog overwoog te stoppen met fietsen. Verslaggever Kim Langeslag is in Scheveningen.

Zit er popmuziek in het leidingwater van Maastricht?
Het is de week van de Limburgse Popmuziek. Het gelegenheidsduo Riël Linssen en Henk Hover onderzoekt waar de liefde voor muziek in Limburg vandaan komt. Vandaag zijn de heren in de hoofdstad van onze provincie, Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Proefrijden voor wereldreis
Koffers pakken, alles achterlaten en op wereldreis, wie weet heb ook je er ooit al eens van gedroomd. Voor Jelena en Roger uit Voerendaal is het een lang gekoesterde wens. Anderhalf jaar lang bouwden ze een Zwitserse legerauto om tot droomwagen om de wereld mee te verkennen. Vandaag begint de eerste reis, naar Scandinavië, om nog even proef te rijden.

Bekijk hier de hele reportage

Museumstukken uit Venlo te koop
Een kersenontpitter, een zeef en landbouwmachines zoals een sorteermachine. Je zou het niet zeggen maar het behoort allemaal tot de museumcollectie van het voormalige Goltziusmuseum in Venlo. Het overgrote deel van de spullen uit dat museum is te zien in het Limburgs Museum. Maar een deel van de collectie wordt nooit meer tentoongesteld en dus werd het tijd om er afstand van te doen, vindt de gemeente Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen