Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Centraal: Start nieuwe schooljaar Fontys en Zuyd

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 18:32

Recreatiesector dreigt tussen wal en schip te vallen, kennismakingsweek Fontys Venlo gestart, amateurvoetbal ging na 320 dagen weer aan de bal en meer Limburgs nieuws.

Hoogwater: recreatiesector dreigt tussen wal en schip te vallen
De recreatiesector dreigt met stappen naar de rechter, als ze niet worden gecompenseerd voor de geleden schade door het hoogwater. Dat stelt de brancheorganisatie. Ze vinden het onbegrijpelijk dat boeren in de uiterwaarde hun schade vergoed krijgen, maar de recreatiesector vooralsnog niet.. "Onze branche is uitgesloten. Je kunt gewoon niet zeggen: de boeren zitten in de uiterwaarden en krijgen hun schade na een dag lobbyen wel vergoed, en jullie zitten in de uiterwaarden maar krijgen niets", stelt eigenaar Perry Houkes van resort Oolderhuuske bij Roermond.

Bekijk hier de hele reportage

Kennismakingsweek Fontys Venlo gestart
In Venlo hebben zich dit jaar 1400 nieuwe studenten aangemeld. Het grootste gedeelte gaat naar Fontys. Daar begon maandag de introductieweek Zo'n zeshonderd studenten hebben zich aangemeld voor de kennismakingsweek.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe maakt Zuyd Hogeschool zich klaar voor nieuw schooljaar?
Ook bij de Zuyd Hogeschool zijn ze begonnen aan de introductie van het nieuwe schooljaar. Een jaar waarin eindelijk weer meer mag, Want vanaf volgende week hoeven studenten en docenten hoeven geen anderhalve meter afstand meer te houden tot elkaar. We praten erover verder Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool.

Bekijk hier de hele reportage

Amateurvoetbal ging na 320 dagen weer aan de bal
Na het betaalde voetbal is nu ook eindelijk de competitie in het amateurvoetbal weer begonnen. Door de coronamaatregelen lagen ze lange tijd stil. Groene Ster en EVV konden eindelijk weer beginnen aan een nieuw seizoen. Na precies 320 dagen zonder competitievoetbal.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds meer Limburgers houden van watersport
Verslaggever Achille Prick gaat op zoek naar plekken die zich de komende jaren verder willen ontwikkelen om toeristen en dagjesmensen te trekken en steeds meer voor de Limburgse economie betekenen. Achille trapt af op de Maasplassen bij Roermond. De watersport zit misschien niet in de Limburgse genen, maar steeds meer jonge Limburgers nemen er zeilles. Al vinden sommigen het best nog spannend, op het water.

Bekijk hier de hele reportage

Dit was het Preuvenemint in 2000
Het zou op dit moment moeten gonzen van bouwactiviteiten op het Vrijthof in Maastricht, waar normaal in het laatste weekend van augustus het culinaire festival 't Preuvenemint plaatsvindt. Maar net als vorig jaar gaat dat niet door vanwege het coronavirus. Omdat we deze zomer regelmatig terugblikken op 25 jaar Limburgse televisie gaan we vandaag naar het jaar 2000, een sfeerverslag uit het eerste bestaansjaar van L1.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen