Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Centraal: Ruime steunmaatregelen voor rampregio

Geplaatst opvrijdag 13 augustus 2021 - 17:56

Kabinet komt met ruime steunmaatregelen voor rampregio, een eerlijke verdeling van de Giro 777-miljoenen, voormalig postkantoor weg uit Venray en meer Limburgs nieuws.

Kabinet komt met ruime steunmaatregelen voor rampregio
De afgelopen weken hebben verschillende ministers en staatssecretarissen onze provincie bezocht om met eigen ogen te zien wat het water hier heeft aangericht. Vrijdag vergaderde de ministerraad over de financiƫle hulp die er vanuit Den Haag naar Limburg komt. Omdat Limburg verklaard is tot rampgebied, moet het kabinet financieel bijspringen. Nu is bekend wat en hoeveel er wordt vergoed.

Bekijk hier de hele reportage

Wie verdeelt Giro 777 eerlijk?
Op Giro 777, waarop we kunnen doneren voor de slachtoffers van de waterschade, is inmiddels 10,5 miljoen euro gestort. Een hoop geld, maar hoe zorg je ervoor dat die miljoenen eerlijk worden verdeeld? Aan tafel spreken we daarover met Tof Tissen. Hij zit in de beoordelingscommissie van het rampenfonds.

Ultee sleutelt aan elftal tegen FC Twente
Fortunatrainer Sjors Ultee moet in de aanloop naar de competitiestart tegen FC Twente constant sleutelen aan zijn elftal. Het ene moment krijgt hij er nieuwe spelers bij, vervolgens is een andere speler niet speelgerechtigd.

Bekijk hier de hele reportage

Kunnen fans van Max naar Zandvoort?
Het kabinet geeft straks hoogstwaarschijnlijk groen licht voor de eerste Formule 1-race in Zandvoort sinds 1985. Voorwaarde is wel dat er maar een beperkt aantal toeschouwers mag komen. Dat betekent onzekerheid voor de Max Verstappenfans die een kaartje hebben gekocht.

Bekijk hier de hele reportage

Robin Frijns kan wereldkampioen Formule E worden
Robin Frijns rijdt in de Formule E en maakt zaterdag kans om wereldkampioen te worden.

Bekijk hier de hele reportage

Voormalig postkantoor verdwijnt uit straatbeeld Venray
Ook vandaag weer een nieuwe aflevering in onze serie over markante gebouwen die op zoek zijn naar een nieuwe bestemming, of er juist eentje hebben gekregen. Deze keer loopt het minder goed af met een markant gebouw. Het oude postkantoor in Venray wordt gesloopt. Op die plek komt een gebouw met appartementen. Een karakteristiek bouwwerk dat stamt uit de jaren vijftig zal binnenkort uit het straatbeeld van Venray verdwijnen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen