Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Centraal: kroegen weigeren check coronapas

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 18:15

Rieu mikt op tien keer vol MECC met Kerstmis, kroegen weigeren coronapas te checken, entreeprijs voor de11devande11de en meer Limburgs nieuws.

Rieu mikt op tien keer vol MECC met Kerstmis
André Rieu is opgelucht dat er weer voor volle zalen mag worden gespeeld, mits er toegewezen plaatsen zijn. Hij hoopt dat hij in december 120.000 bezoekers mag verwelkomen bij tien kerstconcerten in het MECC. Hij vierde het nieuws over de versoepelingen woensdagochtend met champagne voor het hele orkest in zijn studio in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Kroegen weigeren coronapas te checken
De discussie over de invoering van de coronapas wordt levendig gevoerd. Veel horecaondernemers in Limburg zien het niet zitten om hun gasten te controleren. Op social media kondigen verschillende ondernemers aan niet mee te doen met controles.

Bekijk hier de hele reportage

Clubs zetten vraagtekens bij sluiting om middernacht
Na maanden van gedwongen sluiting openen nachtclubs en discotheken binnenkort weer hun deuren. De clubs zijn nog lang niet terug op het 'oude normaal'. Zo moeten ze al om middernacht sluiten, mag maximaal 75 procent van de reguliere bezoekers binnen en moeten die bezoekers allemaal een coronatoegangsbewijs laten zien.

Bekijk hier de hele reportage

de11devande11de noodgedwongen voor het eerst met entreeprijs
De organisator van de11devande11de, De Sjeng Kraft Kompenei, ziet geen andere mogelijkheid dan voor het eerst een entreeprijs te heffen tijdens de jaarlijkse aftrap van het carnavalsseizoen. Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei, laat weten dat ze het als noodzakelijk kwaad zien om entree te gaan heffen. "De kosten rijzen echt de pan uit. Het besluit tot een toegangsprijs is gemaakt om het evenement rendabel te krijgen, nog niet eens winstgevend." Een toegangsticket zal 11,11 euro kosten.

Bekijk hier de hele reportage

Anderhalvemetersamenleving bijna ten einde
Het woord "anderhalvemetersamenleving" is na anderhalf jaar een begrip geworden. Maar vanaf 25 laten we de anderhalve-meter-regel los. Voor veel mensen een zegen, maar toch zal het ook vreemd voelen als je elkaar weer kunt groeten zoals je wil.

Bekijk hier de hele reportage

LLTB verbijsterd over uitgelekt advies
Ongeloof bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond over een uitgelekt advies voor de aanpak van het landelijke stikstofprobleem. Volgens dat advies zouden vergunningen van veehouderijen die dichtbij natuurgebieden liggen en teveel stikstof uitstoten, moeten worden ingetrokken. Het intrekken van de vergunningen zou tot een veel sneller resultaat leiden dan het onteigenen van veehouders. Een aanpak die momenteel wordt gebruikt. Het ministerie van Landbouw zegt dat het advies op tafel ligt, maar dat een besluit niet is gevallen. Van de LLTB kan het advies bij voorbaat al de prullenbak in.

Bekijk hier de hele reportage

Heerlense buurt protesteert tegen vertrek Aldi

Inwoners van de Heerlense wijk Zeswegen maken zich zorgen om de toekomst van hun wijk. Supermarkt Aldi wil vertrekken en buurtbewoners zijn bang dat hun wijk verloedert.

Bekijk hier de hele reportage

Barbecue ALS de wereld uit

Een origineel en smakelijk initiatief tegen een vreselijke ziekte, ALS. Om geld in te zamelen voor de ALS Stichting proberen twee Limburgers heel Nederland aan het barbecueën te krijgen. En zij zijn blij met de steun van Limburgse sportcoryfeeën.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen