Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Centraal: Enorm drugslab ontdekt in Nederweert

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 18:18

Alarm storing MUMC+ niet gehoord, patiënten sneller overleden, Limburgs Land bestaat 90 jaar, GGD achterstandswijken in om te vaccineren en meer Limburgs nieuws.

Alarm storing MUMC+ niet gehoord, patiënten sneller overleden
Het personeel van een verpleegafdeling in het ziekenhuis van Maastricht heeft eind april het alarm van de zuurstoftoediening na een stroomstoring niet gehoord waardoor pas ruim een uur later ontdekt werd dat twee patiënten geen zuurstof meer kregen. De twee patiënten kwamen door het zuurstoftekort versneld te overlijden. Dat blijkt uit het onderzoek naar de lokale stroomstoring in de nacht van 29 op 30 april in het Maastrichtse ziekenhuis.

Bekijk hier de hele reportage

GGD gaat achterstandswijken in om te vaccineren
De grote steden in Limburg kampen vrijwel allemaal met een vaccinatiegraad die lager is dan gemiddeld, zo ook Roermond. Daar was in de Donderberg vorige week niet meer dan 35 procent van de inwoners gevaccineerd. De GGD Noord-Limburg startte vrijdag een pop-up vaccinatiestand. In de wijk, om de afstand naar de inwoners te verkleinen.

Bekijk hier de hele reportage

Enorm drugslab ontdekt in Nederweert
Bij een inval op een perceel in Nederweert is afgelopen nacht een enorm drugslab ontdekt. Het lab gebruikt om crystal meth te maken.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgs Landschap bestaat 90 jaar

Stichting het Limburgs Land bestaat 90 jaar en dat wordt gevierd. De stichting heeft als doel het veiligstellen van waardevolle landschappen en natuurgebieden in Limburg, inclusief de daarbij behorende monumenten.

Bekijk hier de hele reportage

Tom Dumoulin gaat door met wielrennen

Tom Dumoulin heeft enorm genoten van zijn huldiging op het strand in Scheveningen donderdagavond na zijn zilveren tijdritmedaille in Tokio. Nu is het voor hem wel tijd om even wat gas terug te nemen na zijn geslaagde missie daar, maar Dumoulin gaf aan door te gaan met wielrennen.

Bekijk hier de hele reportage

Muziek uit Limburg op je telefoon
We zijn bijna aan het eind van de Week van de Limburgse Popmuziek. De hele week zijn op L1 TV en online optredens uitgezonden van lokale artiesten. Leuk om naar te kijken, maar de hoop is natuurlijk dat die muziek ook na deze week bij je blijft, in je platenkast of op je telefoon. Verslaggever Rian Moonen ging de straat op met een missie.

Bekijk hier de hele reportage

Help Limburg oet de drup
'Help Limburg oet de drup' is de titel van het benefietevenement dat in augustus wordt gehouden in Valkenburg aan de Geul. Het benefietconcert is bedoeld om geld op te halen voor de getroffenen van de watersnood.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen