Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Centraal: Eerste elektrische vliegtuig landt in Beek

Geplaatst opdinsdag 31 augustus 2021 - 18:19

Extra beladen stille tocht voor Tanja Groen, het kwik wil maar niet naar zomerse waarden, gouden plak in Tokio voor handbiker Mitch Valize en meer Limburgs nieuws.

Extra beladen stille tocht voor Tanja Groen
Studentenvereniging Circumflex herdenkt Tanja Groen elk jaar op 31 augustus, sinds zij in 1993 verdween, met een stille tocht. Vanavond is die tocht voor het eerst in het openbaar door Maastricht. Dat heeft alles te maken met stichting De Gouden Tip, die Peter R de Vries in het leven riep.

Bekijk hier de hele reportage

Eerste elektrisch aangedreven vliegtuig geland op vliegveld Beek
Voor het eerst in de geschiedenis is een elektrisch aangedreven vliegtuig geland op het vliegveld in Beek. Het toestel, een tweepersoons vliegtuig, Pipistrel genaamd, zette rond vier uur in de middag vaste voet aan de grond. Het onderzoeksvliegtuig maakt een rondje Nederland om het verduurzamen van de luchtvaart te stimuleren. Het was eerder opgestegen vanuit Budel.

Bekijk hier de hele reportage

Gouden plak in Tokio voor handbiker Mitch Valize
Een geweldig sportjaar bezegeld met een gouden plak op de Paralympische Spelen. Het kan niet op voor handbiker Mitch Valize uit Heerlen. Het zijn zijn eerste Spelen en meteen goud pakken in de tijdrit. Eerder dit jaar werd hij al Eurpees en wereldkampioen tijdrijden en op de weg. Nu dus een gouden plak in Tokio.

Bekijk hier de hele reportage

Het kwik wil maar niet naar zomerse waarden

Hitterecords in de zomervakantie zijn er niet gebroken, Sterker nog, het was er eentje om vast snel te vergeten als we het over de zon hebben. Zo ook voor de inwoners van Arcen, de plek met normaal de hoogste temperaturen. Dit jaar haalde de thermometers daar amper zomerse waarden.

Bekijk hier de hele reportage

Schildering gangenstelsel Sint Pietersberg klaar
Het was een monnikenklus die negen jaar duurde. Het schilderen van de complete plattegrond van het gangenstelsel in de Sint Pietersberg. Vier vrijwilligers hebben er al die jaren aan gewerkt. En het eindresultaat is nu te zien. Missie volbracht.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen