Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Centraal: de goede voornemens voor 2022

Geplaatst opzaterdag 1 januari 2022 - 18:16

Meer alcohol- dan vuurwerkslachtoffers in nieuwjaarsnacht, hoe het is met Mauro Manuel, en meer Limburgs nieuws.

Limburg knallend en brandend het nieuwe jaar in
Limburg ging ondanks het vuurwerkverbod knallend het nieuwe jaar in. Vrijwel overal werd vuurwerk afgestoken, op verschillende plekken moest de brandweer in actie komen.

Bekijk hier de hele reportage

Meer alcohol- dan vuurwerkslachtoffers in nieuwjaarsnacht
Ondanks het vuurwerkverbod en de lockdown hebben de Limburgse ziekenhuizen toch een relatief drukke nacht gehad op de Spoedeisende Eerste Hulp-afdelingen. Alcohol was de boosdoener bij een groot aantal van deze ziekenhuisbezoeken. De Limburgse politie spreekt van een drukke jaarwisseling zonder grote incidenten.

Bekijk hier de hele reportage

Een nieuwjaarsplons die meer lijkt op een voorjaarsduik
Van een massaal georganiseerde nieuwjaarsduik is ook dit jaar geen sprake. Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal niemand het water in rende vandaag. Het blijft een traditie, en dat kan ook gewoon bijna in je eentje. Zoals in de Mookerplas bij Plasmolen.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe is het met Mauro Manuel?
Op zijn negende werd Mauro Manuel door zijn ouders op het vliegtuig naar Europa gezet. Hij belandt uiteindelijk bij een pleeggezin in Limburg, waar hij in een liefdevolle omgeving opgroeit. Mauro wordt nationaal nieuws in 2011, als hij vanwege het toenmalige asielrecht geen verblijfsvergunning krijgt. Inmiddels zijn we tien jaar verder en woont hij al 20 jaar in Nederland, daarnaast heeft Mauro sinds een jaar een Nederlands paspoort en timmert hij hard aan de weg als ondernemer.

Bekijk hier de hele reportage

Juul Franssen twijfelt over de toekomst
Een waakvlammetje, zo noemt judoka Juul Franssen het vuur dat brandt voor haar sport. Ze neemt de tijd om te kijken of het vuur dooft of weer in alle hevigheid oplaait. De 31-jarige olympiër kende in 2021 een zwaar jaar. Zo greep ze net naast brons op de Olympische Spelen en werd haar vader getroffen door een hersenbloeding. Maar inmiddels kijkt het 'gezin Franssen' positief naar de toekomst.

Bekijk hier de hele reportage

Jaar begint direct met warmterecord
Het jaar is begonnen met een warmterecord. Vanmiddag steeg de temperatuur in Maastricht naar een lentewaarde van 15 graden, de hoogste temperatuur op 1 januari ooit gemeten ergens in Nederland. Reden voor veel mensen om erop uit te trekken en een heerlijk stuk te wandelen, zoals op de Sint-Pietersberg.

Bekijk hier de hele reportage

Wat nemen de Limburgers zich voor voor 2022?
Minder roken, drinken en geld uitgeven. Of juist meer, dat kan natuurlijk ook, goede voornemens zijn er in alle soorten en maten. Wat nemen de Limburgers zich voor voor 2022?

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen