Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg blikvanger op het Binnenhof

Geplaatst opdinsdag 10 oktober 2017 - 14:27

Limburg is heel prominent aanwezig op het Binnenhof als het regeerakkoord wordt gepresenteerd dinsdag. De nationale en internationale pers wordt bij aankomst begroet met de titel "In het Zuiden ligt alles anders".

De Limburgse manifestatie wordt verzorgd door de Theatergezelschappen Het Laagland en Via Zuid, die met een theatertruck op het Plein naast het Binnenhof parkeren. In het theaterstuk staat de viering van 150 jaar Limburg centraal.

Puur toeval
Een netwerkborrel in Den Haag was de oorspronkelijke aanleiding voor de Provincie Limburg om de theatermakers uit te nodigen. Dat die Limburgse bijeenkomst exact valt op de dag dat het nieuwe regeerakkoord wordt gepresenteerd, is puur toeval. "Maar wel mooi dat Limburg zo prominent aanwezig is bij het Binnenhof vandaag", zo zegt een woordvoerder van de Provincie Limburg.

Netwerkborrel
De verwachting is dat veel Limburgse Tweede Kamerleden dinsdagmiddag acte de presence geven op de netwerkborrel. "Maar of de aangemelde kamerleden allemaal komen is moeilijk te voorspellen op een dag zoals vandaag", zo zegt Cecely Loontjens.

De Limburgse theatervoorstellingen in Den Haag staan gepland voor 16.30, 18.00 en 19.30 uur in de theatertruck op het Plein in Den Haag.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen