Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg blikvanger op het Binnenhof

Geplaatst opdinsdag 10 oktober 2017 - 14:27

Limburg is heel prominent aanwezig op het Binnenhof als het regeerakkoord wordt gepresenteerd dinsdag. De nationale en internationale pers wordt bij aankomst begroet met de titel "In het Zuiden ligt alles anders".

De Limburgse manifestatie wordt verzorgd door de Theatergezelschappen Het Laagland en Via Zuid, die met een theatertruck op het Plein naast het Binnenhof parkeren. In het theaterstuk staat de viering van 150 jaar Limburg centraal.

Puur toeval
Een netwerkborrel in Den Haag was de oorspronkelijke aanleiding voor de Provincie Limburg om de theatermakers uit te nodigen. Dat die Limburgse bijeenkomst exact valt op de dag dat het nieuwe regeerakkoord wordt gepresenteerd, is puur toeval. "Maar wel mooi dat Limburg zo prominent aanwezig is bij het Binnenhof vandaag", zo zegt een woordvoerder van de Provincie Limburg.

Netwerkborrel
De verwachting is dat veel Limburgse Tweede Kamerleden dinsdagmiddag acte de presence geven op de netwerkborrel. "Maar of de aangemelde kamerleden allemaal komen is moeilijk te voorspellen op een dag zoals vandaag", zo zegt Cecely Loontjens.

De Limburgse theatervoorstellingen in Den Haag staan gepland voor 16.30, 18.00 en 19.30 uur in de theatertruck op het Plein in Den Haag.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen