Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg blijkt ideaal oefenterrein marathon van New York

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 18:57

In Limburg wonen en trainen is best handig als je de heuvelachtige marathon van New York wil uitlopen. Dat ondervonden Bob America uit Valkenburg en Danny Keppels uit Berg en Terblijt.

Zondag liepen de twee in New York de prestigieuze wedstrijd over 42,195 kilometer.

Twee miljoen toeschouwers
"Dit is een ervaring die je nooit meer vergeet. Dat kun je bijna niet beschrijven", vertelt Bob. Het enthousiasme is groot bij de twee debutanten op de marathon. Vooral over de uitgelaten Amerikanen langs de weg. "Er staan twee miljoen toeschouwers je aan te moedigen", legt Danny uit. "Je hoort duizenden keren je naam roepen, want die staat op je shirt. Dat helpt je gewoon door die marathon heen, hoe zwaar het ook op sommige momenten is."

13.000 euro
Bob en Danny liepen de marathon voor het goede doel. Ze zamelden zo'n 13.000 euro in voor Dance4Life. De meeste teamgenoten van Dance4Life wonen in de Randstad. En die hadden een stuk meer moeite met de glooiende straten van New York. Wonen en trainen in het minstens zo heuvelachtige Zuid-Limburg heeft dus zo z'n voordelen. "Waar je vanuit Valkenburg ook naartoe gaat, naar Hulsberg, naar Berg en Terblijt, je moet altijd weet ik hoeveel bergen op", aldus Bob.

Volgende marathon
Ondanks de kou -de gevoelstemperatuur lag net boven 't vriespunt- en de harde wind kijken de heren tevreden terug op hun eerste marathon. Eigenlijk zou het bij die ene marathon blijven, maar het hardloopvirus heeft hen te pakken. En dus zijn ze al aan het kijken waar en wanneer ze de volgende keer 42,195 kilometer gaan volbrengen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Instortingsgevaar voor bergpad in Valkenburg
Zeven peuterspeelzalen Valkenburg per direct dicht
‘Dumping drugsafval heeft geen gevolgen voor milieu’
Honderden autobanden gedumpt in buitengebied
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten