Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg blijkt goudmijntje voor uitvaartondernemers

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 21:14

Op zoek naar een beroep met veel werkgelegenheid voor de toekomst? Dan zit je de komende jaren als uitvaartondernemer in Limburg gebakken.

In Limburg is het aantal sterfgevallen per begrafenisondernemer namelijk het hoogst van Nederland, meldt AD.nl op basis van onderzoek van Offerte.nl.

Toename overlijdens
De behoefte aan nieuwe begrafenisondernemers zal naar verwachting de komende jaren flink stijgen, omdat het aantal sterfgevallen toeneemt. Dat heeft te maken met de vergrijzing van de babyboomers, mensen die geboren werden tussen 1945 en 1955, en met sterfgevallen van mensen uit de geboortegolf van 1965 tot 1970.

Populair beroep
Het beroep wint al langer aan populariteit. In 2007 waren er nog 1000 uitvaartondernemingen in Nederland. In 2017 was dat aantal met 1900 bijna verdubbeld. 77% van de ondernemingen wordt gerund door maar één persoon. Doordat er veel zelfstandige ondernemers bijkomen, worden steeds meer uitvaarten op maat gemaakt. Het beroep uitvaartondernemer is niet beschermd, dus iedereen kan het uitoefenen.

Limburg wordt op de voet gevolgd door Noord-Brabant. Utrecht is de minst aantrekkelijke provincie voor de startende begrafenisondernemer.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen