Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg blijft iets achter met snelgroeiende bedrijven

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 7:58

Het aantal bedrijven dat in Limburg een groeispurt doormaakt is de afgelopen vijf jaar met 50 procent gegroeid.

Telde Limburg in 2015 nog 90 snelgroeiende ondernemingen, in 2019 waren dat er 135. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die LocalFocus op een rijtje heeft gezet.

Scale-ups
Specifiek gaat het in de cijfers om zogenoemde scale-ups. Dat zijn bedrijven waarin het aantal werknemers in de afgelopen drie jaar met minstens 20 procent is gegroeid.

Landelijk gemiddelde
Met een percentage van 50 procent scoort de provincie iets onder het landelijk gemiddelde. Telde het land in 2015 nog 1980 scale-ups, in 2019 waren dat er 3040. Een stijging van 53 procent in vijf jaar tijd.

Eindhoven
Op provinciaal niveau telt Noord-Holland de meeste scale-ups. Op gemeentelijk niveau staat Eindhoven bovenaan. Daar is het snelst groeiende bedrijf van Nederland gevestigd, zo meldde Het Financieele Dagblad onlangs in de Gazellen Top 100. Finance Club van Nederweertenaar Michiel van Brussel voert die lijst aan.

Lees ook: Nederweertenaar heeft snelst groeiende bedrijf van Nederland

Maximaal 8 jaar
Snelgroeiende bedrijven zijn vooral werkzaam in de specialistische dienstverlening, zoals Finance Club, in de groot- en detailhandel. LocalFocus heeft becijferd dat bijna de helft van de scale-ups maximaal 8 jaar oud is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen