Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg blijft iets achter met snelgroeiende bedrijven

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 7:58

Het aantal bedrijven dat in Limburg een groeispurt doormaakt is de afgelopen vijf jaar met 50 procent gegroeid.

Telde Limburg in 2015 nog 90 snelgroeiende ondernemingen, in 2019 waren dat er 135. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die LocalFocus op een rijtje heeft gezet.

Scale-ups
Specifiek gaat het in de cijfers om zogenoemde scale-ups. Dat zijn bedrijven waarin het aantal werknemers in de afgelopen drie jaar met minstens 20 procent is gegroeid.

Landelijk gemiddelde
Met een percentage van 50 procent scoort de provincie iets onder het landelijk gemiddelde. Telde het land in 2015 nog 1980 scale-ups, in 2019 waren dat er 3040. Een stijging van 53 procent in vijf jaar tijd.

Eindhoven
Op provinciaal niveau telt Noord-Holland de meeste scale-ups. Op gemeentelijk niveau staat Eindhoven bovenaan. Daar is het snelst groeiende bedrijf van Nederland gevestigd, zo meldde Het Financieele Dagblad onlangs in de Gazellen Top 100. Finance Club van Nederweertenaar Michiel van Brussel voert die lijst aan.

Lees ook: Nederweertenaar heeft snelst groeiende bedrijf van Nederland

Maximaal 8 jaar
Snelgroeiende bedrijven zijn vooral werkzaam in de specialistische dienstverlening, zoals Finance Club, in de groot- en detailhandel. LocalFocus heeft becijferd dat bijna de helft van de scale-ups maximaal 8 jaar oud is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen