Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg blieft geen andere Piet

Geplaatst opvrijdag 14 november 2014 - 23:02

Limburgers willen dat ‘hun’ pieten zwarte, hooguit chocoladebruine gezichten hebben.

Kleurenpieten en de discussie daarover, vinden velen in deze provincie ‘iets van de Randstad’.

Dat blijkt uit meldingen van Limburgse organisaties die zich met (de intocht van) Sinterklaas bezighouden.

Kasteel van Sint
Zo krijgt het Kasteel van Sint in Limbricht veel telefoontjes van mensen die willen controleren of hun pieten dit jaar ook echt zwart zijn - wat inderdaad het geval is. "Als we gekleurde pieten hadden, zouden die mensen ons niet meer willen bezoeken", zegt een medewerkster van kasteel Limbricht.

Huis van Sint
Ook de pieten in het Huis van Sint Nicolaas in Weert zijn zwart als altijd. De groep van dertien mensen die dit evenement organiseert, moet er zelf al niet aan denken om gekleurde pieten in dienst te nemen.

Maar ook de sponsors willen er niet aan, zegt de organisatie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zwarte Piet op bezoek in asielzoekerscentrum Weert
Zak met cadeaus bij deur? Politie waarschuwt voor dieven
Eerste Limburgse protestactie tegen Zwarte Piet
PVV: Pietenprotest hoort niet thuis op kinderfeest
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen