Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg in Beweging gaat kijkers monitoren

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 17:55

Door tien Limburgers te monitoren willen de makers van het L1-programma Limburg in Beweging onderzoeken welk effect de dagelijkse oefeningen hebben.

Neurowetenschapper Björn Crüts wil de komende zes weken zowel de bloeddruk als de activiteit van deelnemers meten.

Optimale effect
"Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een geoefend lichaam ervoor zorgt dat het immuunsysteem beter zijn werk kan doen om infecties het hoofd te bieden", zegt de wetenschapper. "Onderzoek toont ook aan dat het menselijk lichaam na zes weken het optimale effect heeft bereikt van de oefeningen. Na die zes weken is het tijd om op een andere manier te gaan oefenen om vorderingen te kunnen maken."

Groot succes
Het programma Limburg in Beweging is een groot succes. Ongeveer 50.000 mensen volgen het programma dagelijks. De opnames van een nieuwe reeks afleveringen zijn woensdag begonnen. "Ik had niet verwacht dat het zo goed zou lopen", zegt fysiotherapeut Erik Eurelings. "Ik word dagelijks aangesproken door mensen die ons volgen."

Video: L1

Limburg in Beweging is dagelijks om 10.00 uur en 14.30 uur te zien op L1 TV of terug te kijken op L1.nl.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen