Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg beleeft ingetogen 11devande11de

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 5:58

De opening van het vastelaovesseizoen zal woensdag in Limburg op een ingetogen manier plaatsvinden.

Door de coronacrisis kunnen grootschalige festiviteiten in onze provincie maar ook in het buitenland, zoals in Keulen, Düsseldorf en Aken, geen doorgang vinden.

Traditie
De massale viering van de seizoenstart is de afgelopen twintig jaar in Limburg gegroeid nadat de Sjeng Kraft Kompenei in Maastricht in het jaar 2000 als eerste De11devande11de ging vieren met een muziekprogramma op het Onze Lieve Vrouweplein. Daarna verhuisde het festival naar het Vrijthof, vorig jaar naar het MECC en dit jaar had Roermond gaststad moeten zijn van De11devande11de. Maar corona gooide roet in het eten.

Oud op Nieuw
Naast Maastricht zijn de laatste jaren op 11 november ook festivals ontstaan in Venlo, Kerkrade, Venray en Sint Odiliënberg. Daarnaast ontstonden er zogenoemde ‘Oud op Nieuw’-festivals op de avond voor 11 november in Heerlen en Roermond. Ook in Noord-Brabant lijkt de start van carnaval aan te slaan als je afgaat op het succes van pleinfeesten in Overloon, Tilburg en Den Bosch.

Vlaggen
Dit jaar hebben carnavalsverenigingen de vierders opgeroepen om thuis te blijven. Verzoeken via Facebook om woensdag een carnavalsvlag op te hangen lijken succesvol te worden. Ook gaan enkele verenigingen op internet een quiz of een presentatie houden.

Televisie
L1 TV zal de hele dag in het teken staan van het begin van vastelaovend. Overdag zijn er documentaires en archiefprogramma’s. Begin van de avond is er een muziekshow en later op de avond de korte film Asnacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen