Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg in beeld voor WK-ploegentijdrit

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 11:22

De provincie Limburg heeft een oriënterend gesprek met de UCI gehad over de mogelijke organisatie van het Wereldkampioenschap ploegentijdrit.

Dat meldt De Telegraaf maandag.

Richmond en Qatar
De internationale wielerunie UCI is aan het onderzoeken of de ploegentijdrit de komende twee jaar losgekoppeld kan worden van het WK op de weg. De komende twee jaar vindt het WK plaats in het Amerikaanse Richmond en in Qatar.

Extra duur
Wielerploegen voelen weinig voor die oversteek. De extra kosten voor de ploegentijdrit op een ander continent bedragen algauw 35.000 euro. Dit komt omdat het invliegen van de ploeg, het personeel en het speciale materiaal duur is.

Alleen voor topteams
De UCI vreest dat daardoor alleen de rijke topteams afreizen voor de mondiale titelstrijd. Diverse organisaties zijn inmiddels al gepolst voor de eventuele organisatie van een apart Wereldkampioenschap ploegentijdrit.

Daaronder is de provincie Limburg, die in 2012 op de Cauberg op succesvolle wijze de eerste ploegentijdrit tijdens een WK organiseerde.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verstappen 'voorzichtig' van de Cauberg af in zeepkist
Amstel Gold Race live te volgen via 1Limburg
Liveblog: jubileumeditie Amstel Gold Race
Grote namen aan de start van Amstel Gold Race
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen