Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg: 1.598 besmet, 828 in ziekenhuis, 223 overleden

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 14:41

Er zijn inmiddels zeker 223 Limburgers overleden aan het coronavirus. Ruim 828 inwoners van onze provincie zijn of waren in het ziekenhuis opgenomen.

In totaal werden er in Limburg 1598 mensen positief getest. Dat zijn er 85 meer dan woensdag bekend was, een stijging van 5,6 procent.

Bekijk hier alle cijfers en grafieken

Ziekenhuisopnames
Het coronavirus zorgt voor een zware belastingen van de ziekenhuizen. Ruim 828 Limburgers zijn inmiddels al opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. In het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is nog steeds een stijgende lijn te zien.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weet niet hoeveel mensen er inmiddels al uit het ziekenhuis ontslagen zijn.

Overleden
In Limburg zijn zeker 223 mensen overleden aan het coronavirus. Het werkelijke aantal sterfgevallen ligt waarschijnlijk hoger. Dat komt omdat er enige vertraging zit tussen het overlijden en het melden van het sterfgeval bij de GGD. Ook overlijden er meer mensen aan COVD-19, maar daar is een coronabesmettingen niet officieel van bevestigd.

Besmettingen
Het aantal vastgestelde besmettingen blijft in onze provincie ook gestaag oplopen. Inmiddels is van ruim 1.598 Limburgers bekend dat ze besmet zijn (geweest) met het virus. Dit aantal blijft per dag met zo'n 10 procent stijgen.

Lees hier alles over het coronavirus.

Landelijke cijfers
Het coronavirus heeft in Nederland nu al zeker 1.339 levens geëist. Het RIVM meldde donderdag 166 nieuwe sterfgevallen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnames is met 625 weer hoger dan woensdag, toen hierover 447 meldingen binnenkwamen. Het aantal positieve testen nam weer met ruim duizend toe.

Leeftijd
Uit de RIVM-cijfers blijkt dat de jongste Nederlander die tot nog toe is overleden aan de ziekte Covid-19 een dertiger was. De patiënt viel in de leeftijdscategorie van 35 tot 39 jaar. Het RIVM wil vanwege de privacy geen verdere details over hem of haar kwijt, alleen dat bij de overledene sprake was van "ernstig onderliggend lijden".

Het virus heeft tot nog toe één Nederlander van in de 40 het leven gekost. Veruit de meeste mensen die aan het virus zijn bezweken, waren boven de 70 jaar.

Dalende trend
Het RIVM herhaalt dat "de eerste effecten van de maatregelen zichtbaar lijken", maar trekt geen nieuwe conclusies. De tabel en grafiek waarin het nieuwe aantal ziekenhuisopnames per datum wordt weergegeven, vertoont een dalende lijn, maar daarbij is de kanttekening belangrijk dat de meest recente cijfers het minst compleet zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen