Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg: 1.098 coronapatiënten in ziekenhuis, 328 overleden

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 14:35

Volgens de dinsdag gepubliceerde cijfers van het RIVM zijn in Limburg inmiddels 2.099 mensen positief getest op het coronavirus. Zeker 1.098 Limburgers zijn sinds de uitbraak opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Uit informatie van de Limburgse GGD's blijkt dat minstens 328 Limburgers door COVID-19 zijn overleden.

De cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert, worden dagelijks om 10:00 uur doorgegeven door de Limburgse GGD's. De cijfers van de Limburgse GGD's worden dagelijks gepubliceerd om 12:00 uur en zijn daarmee actueler.

Overleden
Het coronavirus heeft inmiddels aan minstens 328 Limburgers het leven gekost. Dat zijn er 34 meer dan maandag bekend was. In Noord- en Midden-Limburg overleden zeker 168 inwoners aan het virus. In Zuid-Limburg kostte de ziekte COVID-19 aan 160 mensen het leven.

Het aantal meldingen is niet gelijk aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur. Sterfgevallen worden vaak pas een of meer dagen later doorgegeven. Mensen die aan het virus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken volledig in de statistieken.

Ziekenhuisopnames
Sinds de uitbraak van het virus zijn zeker 1.098 Limburgers in het ziekenhuis opgenomen (geweest), meldt het RIVM dinsdag. Dat zijn er 38 meer dan maandag bekend was. Peel en Maas is in Nederland nog steeds de gemeente waar relatief de meeste inwoners in een ziekenhuis ligt of heeft gelegen vanwege besmetting met het coronavirus. Het gaat om 285,6 per 100.000 inwoners. Het zijn in totaal om 124 mensen.

Besmettingen
In Limburg zijn volgens het RIVM 2.099 mensen positief getest op het coronavirus. Het is niet mogelijk om op basis van deze cijfers een trend te ontdekken. De cijfers zijn namelijk erg afhankelijk van het aantal tests dat uitgevoerd wordt. Nu de testcapaciteit vergroot wordt, is het mogelijk dat daardoor een stijging zichtbaar is.

Landelijke cijfers
In heel Nederland zijn inmiddels 2.101 mensen overleden aan het coronavirus; het RIVM kreeg in de afgelopen 24 uur 234 nieuwe sterfgevallen door. Het totale aantal ziekenhuisopnames is 7.427. Dat zijn er 292 meer dan maandag. Het aantal positieve tests nam met 777 toe tot 19.580.

Lees meer over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen