tiny houses

Gemeentes kunnen sneller bouwen voor woningzoekenden

Het Rijk, de Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het COA hebben donderdagmorgen het Integratie Akkoord Limburg gesloten. Een overeenkomst waardoor het aantrekkelijk voor gemeenten is om snel woningen te realiseren voor statushouders en andere woningzoekenden.

mantelzorg (23 sep 2021)
Limburg is kampioen mantelzorg: Mook en Middelaar koploper

Limburg is koploper op het gebied van mantelzorg.

stock Burendag buurtfeest
Ruim 300 activiteiten in Limburg tijdens Burendag

Tijdens Burendag zijn zaterdag verspreid door Limburg meer dan 300 activiteiten te doen. Toevallig valt het evenement dit jaar samen met de eerste dag dat er niet meer 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.

Hoogwater Gulpen 14 jul 2021
Ook tegemoetkoming bij hoogwaterschade aan auto's

Hoogwatergedupeerden kunnen nu ook rekenen op een tegemoetkoming bij schade aan hun auto's.

lilian
L1mburg Centraal: Personeel MUMC+ dreigt met afschalen zorg

Personeel MUMC+ dreigt met afschalen zorg als er geen nieuwe CAO en extra loon komt, Joop Zoetemelk, Jan Janssen en Bernard Hinault bij wielerevenement Eroica in Valkenburg, de GP in Zandvoort en meer Limburgs nieuws.

stock coronavirus coronatest
Ook Limburg kleurt rood ondanks forse daling coronagevallen

Heel Nederland is nu rood op de Europese coronakaart. In eerste instantie werd verwacht dat Limburg op oranje zou blijven staan, maar de ECDC heeft besloten alle provincies de rode waarschuwingskleur te geven vanwege oplopende besmettingsaantallen.

Elektrische voertuigen (EV), elektrisch rijden, hybride, plug-in hybride, stekkerauto, stekkerauto's, laadpunten, laadpalen, laadpaal (stock)
Meer laadpalen voor auto's: grootste stijging in Venray

In bijna alle Limburgse gemeenten is het aantal laadpunten voor elektrische auto's gestegen ten opzichte van vorig jaar. Venray steekt er met kop en schouders bovenuit.

Statenvergadering, benoeming nieuw extraparlementair provinciebestuur, Johan Remkes nr 2 (02 jul 2021)
Informateur Remkes wil ook waarnemend gouverneur blijven

Johan Remkes wil zijn rol als waarnemend gouverneur combineren met die van informateur.

coronavirus, vaccinatie, vaccin, huisarts, arts, ziekenhuis (stock)
Vaccinatiegraad in Vaals veruit het laagste van Limburg

Nergens in Limburg zijn zo weinig volwassenen volledig gevaccineerd tegen het coronavirus als in Vaals.

politie uniformen
Krapte bij politie: vrijwilligers helpen bij zedenzaken

Zedenpolitie Limburg zet meer vrijwilligers in om de werklast van de zedenrechercheurs te verlichten. Op dit moment werkt één oud-politieman als vrijwilliger. In december komen daar nog twee bij.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten