Atletiek Rennen

Plaum en Ummels pakken goud op NK Atletiek

Maarten Plaum en Bo Ummels hebben zondag gouden medailles behaald op het Nederlands Kampioenschap Atletiek in Breda.

Cover heks van limbricht
Eerherstel voor de heks van Limbricht

Het boek 'De heks van Limbricht', dat Susan Smit schreef over het proces tegen vermeend heks Entgen Luijten uit Lutterade, kwam deze week binnen op plek acht van de bestseller top-60.

Heks Limbricht (21 mei 2021)
De gruwelijke dood van de laatste heks van Limburg

Er is opeens opvallend veel aandacht voor de laatste veroordeelde heks van Nederland. Drie en een halve eeuw na haar overlijden wordt er een film gemaakt en verschijnt er een boek over Entgen Luyten.

Rens Raemakers Tweede Kamerlid politicus
D66: 'Historische uitslag, zilver met een gouden glans'

D66 'ging door het dak' bij de exitpoll, waarin de partij op 27 zetels staat. Rens Raemakers uit Neer kon zijn ogen dan ook niet geloven.

Martinitoren in Groningen
Geneet van 't Laeve in Groningen: 'Kippenvelmoment'

Het nummer Geneet van 't Laeve van Sjef Diederen klonk dinsdag even na 12:30 uur door het centrum van Groningen.

Lege schoolklas
School voor bijzonder onderwijs in Limbricht blijft dicht

De Parkschool in Limbricht blijft voorlopig alleen open voor noodopvang. De school biedt speciaal onderwijs aan moeilijk lerende kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Tegel kerk Limbricht (23 okt 2020)
Limburgs tafereeltje op kersttegel in Amerika

Dana Jungbauer uit Limbricht keek raar op toen ze in de Amerikaanse staat Michigan een keramische tegel vond met het kerkje van het dorp waar ze opgroeide.

Susan Smit (21 okt 2020)
Susan Smit schrijft roman over 'de heks van Limbricht'

Schrijfster Susan Smit werkt aan een historische roman over Entgen Luyten.

Gevel kleurt rood Eijsden (11 augustus 2020)
Limburgse gebouwen kleuren rood voor evenementenbranche

Het gemeentehuis van Venray, kasteel Limbricht, poppodium Nieuwe Nor in Heerlen en nog verschillende andere gebouwen kleurden dinsdagavond rood om aandacht te vragen voor de evenementenbranche.

Twee gewonden bij botsing in Limbricht (6 mei 2020)
Twee gewonden bij botsing in Limbricht

Bij een ongeval in Limbricht zijn woensdagmiddag twee personen lichtgewond geraakt.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten