Overslaan en naar de inhoud gaan

Lilianne Ploumen: 'Meer financiële armslag voor Parkstad'

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 19:14

Meer financiële armslag voor Parkstad Limburg, hogere minimumlonen en meer betaalbare woonruimte voor iedereen. Daar wil de uit Maastricht afkomstige PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen zich sterk voor maken tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Meer financiële armslag voor de Parkstadregio zou onder andere tot uitdrukking moeten komen in beter onderwijs, zei ze vrijdag in L1mburg Centraal.

Grenswerkers
Ploumen heeft zich de afgelopen jaren als Kamerlid ingezet voor de verbetering van de positie van grenswerkers. Vooral het aantal regels voor grenswerkers moet in haar ogen omlaag gebracht worden. De effecten van die inspanning zijn alleen niet zo snel te zien. "Het is lastig, je schaft tien regels af en aan de andere kant komen er weer drie regels bij", aldus Ploumen. Juist tijdens de coronapandemie is goed te zien dat grenswerkers vaak tussen wal en schip vallen. Ondernemers bijvoorbeeld die een zaak over de grens hebben worden als het om financiële steun gaat van het kastje naar de muur gestuurd. Ploumen zou dat graag anders zien en heeft er bij het kabinet op aangedrongen daar een regeling voor te maken, zodat ook de getroffen 'grensondernemers' aanspraak kunnen maken op steun.

Positie van vrouwen
Op de kieslijst van de PvdA zijn vier van de eerste vijf kandidaten vrouw. En nu heeft de partij met Ploumen ook een vrouwelijke lijsttrekker. Door de toename van het aantal vrouwen hoopt Ploumen dat meer mensen zich in de politiek gaan herkennen. "Als je volksvertegenwoordiger bent, is het belangrijk dat de helft van de bevolking zich toch regelmatig in je herkent." Ook vindt ze dat vrouwelijke politici een belangrijke voorbeeldfunctie vervullen voor jonge vrouwen, zodat zij denken: "Kijk, zij kan het ook".

Limburgs
Ploumen afficheert zich graag als Limburgs Kamerlid. "Mijn echte thuis is eerlijk gezegd hier, in Limburg. Ik was vandaag weer in Maastricht, ik praat graag dialect en ik voel me hier thuis. De PvdA-lijsttrekker was vrijdag in Zuid-Limburg voor een werkbezoek.

Lees ook: PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen bezoekt Limburg

Werkbezoek
Ploumen was vrijdag op tournee in Limburg. Ze bezocht onder andere de gemeente Stein, om de balans op te maken na de avondklokrellen. In Maastricht stond een boekwinkel op het programma. En in Heerlen bracht ze een bezoek aan de Broederschool waar de docenten indruk maakten op de lijsttrekker. De school verzorgt noodopvang voor kinderen van ouders met een vitaal beroep. Zo'n 40 procent van de kinderen maakt van die noodopvang gebruik. "Dat geeft een behoorlijke druk op die school, maar ze pakken het daar met veel enthousiasme op", aldus Ploumen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen