Overslaan en naar de inhoud gaan

Lilianne Ploumen: 'Meer financiële armslag voor Parkstad'

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 19:14

Meer financiële armslag voor Parkstad Limburg, hogere minimumlonen en meer betaalbare woonruimte voor iedereen. Daar wil de uit Maastricht afkomstige PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen zich sterk voor maken tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Meer financiële armslag voor de Parkstadregio zou onder andere tot uitdrukking moeten komen in beter onderwijs, zei ze vrijdag in L1mburg Centraal.

Grenswerkers
Ploumen heeft zich de afgelopen jaren als Kamerlid ingezet voor de verbetering van de positie van grenswerkers. Vooral het aantal regels voor grenswerkers moet in haar ogen omlaag gebracht worden. De effecten van die inspanning zijn alleen niet zo snel te zien. "Het is lastig, je schaft tien regels af en aan de andere kant komen er weer drie regels bij", aldus Ploumen. Juist tijdens de coronapandemie is goed te zien dat grenswerkers vaak tussen wal en schip vallen. Ondernemers bijvoorbeeld die een zaak over de grens hebben worden als het om financiële steun gaat van het kastje naar de muur gestuurd. Ploumen zou dat graag anders zien en heeft er bij het kabinet op aangedrongen daar een regeling voor te maken, zodat ook de getroffen 'grensondernemers' aanspraak kunnen maken op steun.

Positie van vrouwen
Op de kieslijst van de PvdA zijn vier van de eerste vijf kandidaten vrouw. En nu heeft de partij met Ploumen ook een vrouwelijke lijsttrekker. Door de toename van het aantal vrouwen hoopt Ploumen dat meer mensen zich in de politiek gaan herkennen. "Als je volksvertegenwoordiger bent, is het belangrijk dat de helft van de bevolking zich toch regelmatig in je herkent." Ook vindt ze dat vrouwelijke politici een belangrijke voorbeeldfunctie vervullen voor jonge vrouwen, zodat zij denken: "Kijk, zij kan het ook".

Limburgs
Ploumen afficheert zich graag als Limburgs Kamerlid. "Mijn echte thuis is eerlijk gezegd hier, in Limburg. Ik was vandaag weer in Maastricht, ik praat graag dialect en ik voel me hier thuis. De PvdA-lijsttrekker was vrijdag in Zuid-Limburg voor een werkbezoek.

Lees ook: PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen bezoekt Limburg

Werkbezoek
Ploumen was vrijdag op tournee in Limburg. Ze bezocht onder andere de gemeente Stein, om de balans op te maken na de avondklokrellen. In Maastricht stond een boekwinkel op het programma. En in Heerlen bracht ze een bezoek aan de Broederschool waar de docenten indruk maakten op de lijsttrekker. De school verzorgt noodopvang voor kinderen van ouders met een vitaal beroep. Zo'n 40 procent van de kinderen maakt van die noodopvang gebruik. "Dat geeft een behoorlijke druk op die school, maar ze pakken het daar met veel enthousiasme op", aldus Ploumen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen