Overslaan en naar de inhoud gaan

Lilianne Ploumen juryvoorzitter Libris Literatuurprijs

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 16:17

Het Maastrichtse Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen is benoemd tot juryvoorzitter van de Libris Literatuurprijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden.

De Libris Literatuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van het, volgens de jury, beste Nederlandstalige boek. Uitgevers kunnen boeken insturen die wat hen betreft in aanmerking komen voor de prijs.

Shortlist
De jury kiest 18 titels en dat is de zogenoemde longlist. Daaruit volgt een shortlist die 6 titels bevat. De auteurs van deze 6 boeken ontvangen sowieso een cheque van 2500 euro. De uiteindelijke nummer 1 krijgt 50.000 euro. Het gaat om boeken die zijn uitgegeven tussen 1 januari en 31 december 2020.

Eerdere winnaars
Eerdere winnaars van de Libris Literatuurprijs zijn onder meer: Connie Palmen, Adriaan van Dis, Tommy Wieringa, Arthur Japin en Arnon Grunberg. De prijs wordt sinds 1994 jaarlijks uitgereikt.

Jury
Voor de editie van 2021 vormt Ploumen de jury met Johan Fretz, Judith Eiselin, Maarten Moll en Yves T’sjoen.

De winnaar wordt in het voorjaar van 2021 bekendgemaakt.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen