Overslaan en naar de inhoud gaan

Lilianne Ploumen definitief nieuwe lijsttrekker PvdA

Geplaatst opzaterdag 23 januari 2021 - 17:28

Liliane Ploumen is zaterdag gekozen als nieuwe lijsttrekker van de Partij van de Arbeid (PvdA).

De uit Maastricht afkomstige Ploumen is daarmee de eerste Limburgse lijsttrekker van de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Enige kandidaat
Ploumen werd afgelopen maandag door het partijbestuur voorgedragen als nieuwe lijsttrekker nadat Lodewijk Asscher terugtrad vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire. De benoeming werd zaterdag officieel bekrachtigd tijdens het online congres van de partij. Doordat er zich geen tegenkandidaten hadden gemeld, hoefde er niet gestemd te worden over de benoeming van Ploumen.

Ploumen zei afgelopen maandag na haar voordracht er klaar voor te zijn om de nieuwe lijsttrekker van de PvdA te worden.

Lees ook: PvdA wil Lilianne Ploumen als nieuwe lijsttrekker

Kandidatenlijst
Ook de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen werd definitief vastgesteld. Naast Ploumen staat er nog een Limburger op de kandidatenlijst. Jasper Kuntzelaers uit Venlo, die nu fractievoorzitter is van de PvdA in het Limburgs Parlement, staat op de 22ste plaats van de kandidatenlijst.

De PvdA heeft momenteel negen zetels in de Tweede Kamer. In de recente peilingen staat de partij op een kleine winst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen