Mustafa Amhaouch Tweede Kamerlid CDA

Wat vinden de Limburgse Kamerleden van de troonrede?

De Limburgse Kamerleden vormen een goede afspiegeling hoe verdeeld politiek Den Haag is. Ze reageren ieder verschillend op de troonrede die koning Willem-Alexander dinsdag uitsprak.

Wateroverlast Eygelshoven (29 jun 2021)
PvdA: ook steun voor gedupeerden wateroverlast eind juni

De PvdA in de Tweede Kamer vindt dat gedupeerden van de wateroverlast van eind juni op dezelfde manier hun schade door het Rijk vergoed moeten krijgen als de getroffenen van de afgelopen week.

Ploumen stemt (17 mrt 2021)
Uitslag Limburg doekje voor het bloeden voor Ploumen

De PvdA won geen enkele zetel in de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Een teleurstelling voor lijsttrekker Lilianne Ploumen. Maar Limburg bleek een positieve uitzondering.

PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen te gast in LC (29 jan 2021)
Duidelijk merkbaar Ploumen-effect in Limburg

In Limburg is absoluut sprake van een Lilianne Ploumen-effect bij de Tweede Kamerverkiezingen. Met Ploumen als lijsttrekker ging de PvdA in Limburg drie procent vooruit en kwam uit op precies zeven procent.

Tweede Kamer der Staten-Generaal, Den Haag (stock)
Nieuwe exitpoll: toch veertien Limburgers naar Den Haag

Er lijken niet dertien maar veertien kandidaten die in Limburg wonen of zijn opgegroeid in de nieuwe Tweede Kamer te komen.

PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen te gast in LC (29 jan 2021)
Lilianne Ploumen: 'Meer financiële armslag voor Parkstad'

Meer financiële armslag voor Parkstad Limburg, hogere minimumlonen en meer betaalbare woonruimte voor iedereen. Daar wil de uit Maastricht afkomstige PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen zich sterk voor maken tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

ANP-foto (eenmalig gebruik) Lilianne Ploumen
PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen bezoekt Limburg

Vrijdag bezoekt PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen haar geboorteprovincie Limburg. De uit Maastricht afkomstige Ploumen heeft een druk programma met bezoeken in Heerlen, Stein en Maastricht.

AG Ploumen
Lilianne Ploumen definitief nieuwe lijsttrekker PvdA

Liliane Ploumen is zaterdag gekozen als nieuwe lijsttrekker van de Partij van de Arbeid (PvdA).

Lilianne Ploumen
PvdA wil Lilianne Ploumen als nieuwe lijsttrekker

De Partij van de Arbeid (PvdA) wil Lilianne Ploumen als nieuwe lijsttrekker. Ze wordt daarmee de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de partij.

AG Ploumen
'Lilianne Ploumen voor de hand liggende lijsttrekker PvdA'

Voorzitter Jacques Costongs van de PvdA-Limburg vindt de uit Maastricht afkomstige Lilianne Ploumen de meest voor de hand liggende kandidaat om lijsttrekker te worden voor de PvdA, nu Lodewijk Asscher heeft besloten daarvan af te zien.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten