Stijn Kropman

Landgravenaar (22) jongste CDA-lijsttrekker lokale politiek

Landgravenaar Stijn Kropman (22) is in de Algemene Ledenvergadering van het CDA Landgraaf als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gekozen.

PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen te gast in LC (29 jan 2021)
Lilianne Ploumen: 'Meer financiƫle armslag voor Parkstad'

Meer financiƫle armslag voor Parkstad Limburg, hogere minimumlonen en meer betaalbare woonruimte voor iedereen. Daar wil de uit Maastricht afkomstige PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen zich sterk voor maken tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

ANP-foto (eenmalig gebruik) Lilianne Ploumen
PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen bezoekt Limburg

Vrijdag bezoekt PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen haar geboorteprovincie Limburg. De uit Maastricht afkomstige Ploumen heeft een druk programma met bezoeken in Heerlen, Stein en Maastricht.

AG Ploumen
Lilianne Ploumen definitief nieuwe lijsttrekker PvdA

Liliane Ploumen is zaterdag gekozen als nieuwe lijsttrekker van de Partij van de Arbeid (PvdA).

AG Ploumen
'Lilianne Ploumen voor de hand liggende lijsttrekker PvdA'

Voorzitter Jacques Costongs van de PvdA-Limburg vindt de uit Maastricht afkomstige Lilianne Ploumen de meest voor de hand liggende kandidaat om lijsttrekker te worden voor de PvdA, nu Lodewijk Asscher heeft besloten daarvan af te zien.

ANP-415547546
Van Helvert trekt zich terug als lijsttrekkerskandidaat CDA

Martijn van Helvert uit Sittard-Geleen trekt zich terug als lijsttrekkerskandidaat van het CDA. Dat heeft hij laten weten in een brief aan zijn partijgenoten.

Edit - ANP
CDA-prominent: 'Van Helvert maakt geen schijn van kans'

Martijn van Helvert krijgt geen openbare steun van Limburgse CDA-prominenten. Dat blijkt uit een rondgang van L1. Van alle Limburgse CDA'ers die L1 belde, sprak geen enkel partijlid zijn steun uit voor de Limburgse kandidaat voor het lijsttrekkerschap.

Kandidaten cda lijsttrekkerschap
'Omtzigt scoort beste bij kiezers, Van Helvert het laagst'

De meeste kiezers zullen op het CDA stemmen met Pieter Omtzigt als lijsttrekker. Dat is de uitkomst van een peiling van Maurice de Hond.

ANP-401014781
Martijn van Helvert voorgedragen door CDA-bestuur

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert uit Sittard staat op de shortlist van het CDA voor het lijsttrekkerschap in de aanloop naar de verkiezingen volgend jaar.

ANP-406955838
Van Helvert: 'Ik denk dat ik een goede kans maak'

Martijn van Helvert uit Sittard denkt dat hij een goede kans maakt op het lijsttrekkerschap van het CDA. Mocht de Limburger als lijsttrekker worden gekozen blijft hij actief in de Tweede Kamer.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten