Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lijnders positief na NEC-deceptie: 'Geen toverstaf'

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 22:17

Het trainersdebuut van Pepijn Lijnders (35) bij NEC is uitgelopen op een deceptie. De coach uit Broekhuizen zag Fortuna Sittard na een zinderende strijd promoveren, waarna zijn ploeg ook in de play-offs faalde.

En dat terwijl NEC in januari, toen Lijnders overkwam van Liverpool, nog op schema lag voor promotie. Door de slechte resultaten sinds zijn aantreden staat de positie van de coach nu ter discussie.

Lees ook: Lijnders niet van plan om zelf op te stappen bij NEC

NEC versus Liverpool
De trainer uit Broekhuizen hoopt dat hij de kans krijgt om het tij te doen keren, vertelt hij in weekblad Voetbal International. Hij ziet overeenkomsten tussen zijn eigen situatie en die van zijn leermeester Jürgen Klopp in zijn eerste periode bij de Engelse topclub Liverpool, waar Lijnders assistent was. "Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC."

Trainen, trainen, trainen
Ondanks de slechte resultaten van Liverpool destijds, waren de trainingen volgens Lijnders van hoog niveau. "Daar zagen we ontwikkeling. Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch. Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen."

Klus afmaken
Lijnders wil zijn klus in Nijmegen afmaken. Zijn lot ligt in handen van de NEC-directie. "Er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen