Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lijnders positief na NEC-deceptie: 'Geen toverstaf'

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 22:17

Het trainersdebuut van Pepijn Lijnders (35) bij NEC is uitgelopen op een deceptie. De coach uit Broekhuizen zag Fortuna Sittard na een zinderende strijd promoveren, waarna zijn ploeg ook in de play-offs faalde.

En dat terwijl NEC in januari, toen Lijnders overkwam van Liverpool, nog op schema lag voor promotie. Door de slechte resultaten sinds zijn aantreden staat de positie van de coach nu ter discussie.

Lees ook: Lijnders niet van plan om zelf op te stappen bij NEC

NEC versus Liverpool
De trainer uit Broekhuizen hoopt dat hij de kans krijgt om het tij te doen keren, vertelt hij in weekblad Voetbal International. Hij ziet overeenkomsten tussen zijn eigen situatie en die van zijn leermeester Jürgen Klopp in zijn eerste periode bij de Engelse topclub Liverpool, waar Lijnders assistent was. "Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC."

Trainen, trainen, trainen
Ondanks de slechte resultaten van Liverpool destijds, waren de trainingen volgens Lijnders van hoog niveau. "Daar zagen we ontwikkeling. Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch. Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen."

Klus afmaken
Lijnders wil zijn klus in Nijmegen afmaken. Zijn lot ligt in handen van de NEC-directie. "Er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen