Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lijnders positief na NEC-deceptie: 'Geen toverstaf'

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 22:17

Het trainersdebuut van Pepijn Lijnders (35) bij NEC is uitgelopen op een deceptie. De coach uit Broekhuizen zag Fortuna Sittard na een zinderende strijd promoveren, waarna zijn ploeg ook in de play-offs faalde.

En dat terwijl NEC in januari, toen Lijnders overkwam van Liverpool, nog op schema lag voor promotie. Door de slechte resultaten sinds zijn aantreden staat de positie van de coach nu ter discussie.

Lees ook: Lijnders niet van plan om zelf op te stappen bij NEC

NEC versus Liverpool
De trainer uit Broekhuizen hoopt dat hij de kans krijgt om het tij te doen keren, vertelt hij in weekblad Voetbal International. Hij ziet overeenkomsten tussen zijn eigen situatie en die van zijn leermeester Jürgen Klopp in zijn eerste periode bij de Engelse topclub Liverpool, waar Lijnders assistent was. "Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC."

Trainen, trainen, trainen
Ondanks de slechte resultaten van Liverpool destijds, waren de trainingen volgens Lijnders van hoog niveau. "Daar zagen we ontwikkeling. Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch. Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen."

Klus afmaken
Lijnders wil zijn klus in Nijmegen afmaken. Zijn lot ligt in handen van de NEC-directie. "Er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen