Overslaan en naar de inhoud gaan

Ligne genomineerd voor nationale bouwprijs

Geplaatst opdonderdag 5 april 2018 - 20:14

Het Ligne-complex in Sittard is genomineerd voor de Gouden Piramide. Dat is een nationale bouwprijs.

De gemeente Sittard-Geleen, Zuyd Hogeschool en Jongen Projectontwikkeling maken als opdrachtgevers kans op de jaarlijkse prijs.

Nominaties
Niet alleen het Sittardse winkel-, onderwijs- en cultuurcomplex is genomineerd. Ook Kloostertuin Brakkenstein in Nijmegen en woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen dingen onder andere mee naar de prijs, die in het leven is geroepen door de Rijksbouwmeester van de Nederlandse overheid.

Jury
De jury gaat in mei op bezoek bij de vijf genomineerden. Op 27 september wordt de winnaar in Den Haag bekendgemaakt. Het winnende project krijgt een geldbedrag van 75.000 euro.

Lees ook: Twijfels over constructie: Ligne wordt gestut

Clinch
Het was de bedoeling dat naast de bibliotheek en Zuyd Hogeschool ook veel winkels zouden komen in Ligne. Vooralsnog kampt het gebouw met veel leegstand. De gemeente en Bouwontwikkling Zuid, de ontwikkelaar van Ligne, lagen jarenlang in de clinch over een vermeende toezegging van het stadsbestuur om 5000 vierkante meter kantoorruimte te huren in het stadshart.

Rechter
De rechter bepaalde vorig jaar dat gemeente Sittard-Geleen geen winkelruimte hoeft te huren in het megacomplex. Volgens de rechter had de gemeente hier geen bindende toezegging voor gedaan.

Lees ook: Uitspraak: Gemeente hoeft geen winkels te huren in Ligne

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen