Overslaan en naar de inhoud gaan

Ligne genomineerd voor nationale bouwprijs

Geplaatst opdonderdag 5 april 2018 - 20:14

Het Ligne-complex in Sittard is genomineerd voor de Gouden Piramide. Dat is een nationale bouwprijs.

De gemeente Sittard-Geleen, Zuyd Hogeschool en Jongen Projectontwikkeling maken als opdrachtgevers kans op de jaarlijkse prijs.

Nominaties
Niet alleen het Sittardse winkel-, onderwijs- en cultuurcomplex is genomineerd. Ook Kloostertuin Brakkenstein in Nijmegen en woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen dingen onder andere mee naar de prijs, die in het leven is geroepen door de Rijksbouwmeester van de Nederlandse overheid.

Jury
De jury gaat in mei op bezoek bij de vijf genomineerden. Op 27 september wordt de winnaar in Den Haag bekendgemaakt. Het winnende project krijgt een geldbedrag van 75.000 euro.

Lees ook: Twijfels over constructie: Ligne wordt gestut

Clinch
Het was de bedoeling dat naast de bibliotheek en Zuyd Hogeschool ook veel winkels zouden komen in Ligne. Vooralsnog kampt het gebouw met veel leegstand. De gemeente en Bouwontwikkling Zuid, de ontwikkelaar van Ligne, lagen jarenlang in de clinch over een vermeende toezegging van het stadsbestuur om 5000 vierkante meter kantoorruimte te huren in het stadshart.

Rechter
De rechter bepaalde vorig jaar dat gemeente Sittard-Geleen geen winkelruimte hoeft te huren in het megacomplex. Volgens de rechter had de gemeente hier geen bindende toezegging voor gedaan.

Lees ook: Uitspraak: Gemeente hoeft geen winkels te huren in Ligne

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen