Overslaan en naar de inhoud gaan

Ligne genomineerd voor nationale bouwprijs

Geplaatst opdonderdag 5 april 2018 - 20:14

Het Ligne-complex in Sittard is genomineerd voor de Gouden Piramide. Dat is een nationale bouwprijs.

De gemeente Sittard-Geleen, Zuyd Hogeschool en Jongen Projectontwikkeling maken als opdrachtgevers kans op de jaarlijkse prijs.

Nominaties
Niet alleen het Sittardse winkel-, onderwijs- en cultuurcomplex is genomineerd. Ook Kloostertuin Brakkenstein in Nijmegen en woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen dingen onder andere mee naar de prijs, die in het leven is geroepen door de Rijksbouwmeester van de Nederlandse overheid.

Jury
De jury gaat in mei op bezoek bij de vijf genomineerden. Op 27 september wordt de winnaar in Den Haag bekendgemaakt. Het winnende project krijgt een geldbedrag van 75.000 euro.

Lees ook: Twijfels over constructie: Ligne wordt gestut

Clinch
Het was de bedoeling dat naast de bibliotheek en Zuyd Hogeschool ook veel winkels zouden komen in Ligne. Vooralsnog kampt het gebouw met veel leegstand. De gemeente en Bouwontwikkling Zuid, de ontwikkelaar van Ligne, lagen jarenlang in de clinch over een vermeende toezegging van het stadsbestuur om 5000 vierkante meter kantoorruimte te huren in het stadshart.

Rechter
De rechter bepaalde vorig jaar dat gemeente Sittard-Geleen geen winkelruimte hoeft te huren in het megacomplex. Volgens de rechter had de gemeente hier geen bindende toezegging voor gedaan.

Lees ook: Uitspraak: Gemeente hoeft geen winkels te huren in Ligne

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen