Overslaan en naar de inhoud gaan

'Liever barricade voor het raam dan een gesneuvelde etalage'

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:09

Een aantal ondernemers in de binnenstad van Venlo timmert de ramen en etalages dicht. "Je weet niet of er nog wat gaat gebeuren maar ik heb geen zin in kapotte ruiten."

De middenstand sluit maandag eerder de deuren en haalt hun terrasmeubilair naar binnen.

Timmerman
Een horecaondernemer aan de Klaasstraat neemt het zekere voor het onzekere. Samen met een timmerman sleept hij grote houten platen richting zijn zaak: "Je ziet van alles voorbijkomen op Whatsapp. Berichten dat relschoppers weer willen afspreken en zo. Ik wil het risico niet lopen. Zo lang zit ik nog niet in dit bedrijf."

Eng
Bij een restaurant aan de Parade zijn alle ramen dichtgetimmerd. Een medewerkster staat buiten. "Ik vind het wel eng worden. Ook bij andere collega's hebben ze de ramen dichtgetimmerd."

De mede-eigenaar van een ander restaurant iets verderop heeft besloten niets te barricaderen. "We zijn verzekerd. Het is al erg genoeg dat je zo moet denken. We zien het wel. Ik snap niet dat hier zo'n volk rondloopt in de stad." Hij doelt hij op de raddraaiers die vorige nacht huis hebben gehouden net buiten het winkelcentrum.

Klote
De jonge horecaondernemer aan de Klaasstraat verzucht: "Eerst moesten we sluiten wegens corona. Toen de avondklok en nu dit. Gewoon klote is het."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen