Overslaan en naar de inhoud gaan

'Liever barricade voor het raam dan een gesneuvelde etalage'

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:09

Een aantal ondernemers in de binnenstad van Venlo timmert de ramen en etalages dicht. "Je weet niet of er nog wat gaat gebeuren maar ik heb geen zin in kapotte ruiten."

De middenstand sluit maandag eerder de deuren en haalt hun terrasmeubilair naar binnen.

Timmerman
Een horecaondernemer aan de Klaasstraat neemt het zekere voor het onzekere. Samen met een timmerman sleept hij grote houten platen richting zijn zaak: "Je ziet van alles voorbijkomen op Whatsapp. Berichten dat relschoppers weer willen afspreken en zo. Ik wil het risico niet lopen. Zo lang zit ik nog niet in dit bedrijf."

Eng
Bij een restaurant aan de Parade zijn alle ramen dichtgetimmerd. Een medewerkster staat buiten. "Ik vind het wel eng worden. Ook bij andere collega's hebben ze de ramen dichtgetimmerd."

De mede-eigenaar van een ander restaurant iets verderop heeft besloten niets te barricaderen. "We zijn verzekerd. Het is al erg genoeg dat je zo moet denken. We zien het wel. Ik snap niet dat hier zo'n volk rondloopt in de stad." Hij doelt hij op de raddraaiers die vorige nacht huis hebben gehouden net buiten het winkelcentrum.

Klote
De jonge horecaondernemer aan de Klaasstraat verzucht: "Eerst moesten we sluiten wegens corona. Toen de avondklok en nu dit. Gewoon klote is het."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen