Overslaan en naar de inhoud gaan

Lies Visschedijk wint Amerikaanse filmprijs

Geplaatst opzaterdag 26 december 2020 - 13:53

Lies Visschedijk uit Heel heeft een Amerikaanse filmprijs in de wacht gesleept.

De jury van een speciale online editie van het Seattle Film Festival bekroonde de actrice met een award voor haar rol in de Nederlandse thriller 'De Veroordeling'.

Beste Actrice
Visschedijk werd bekroond als beste actrice. De film won nog vier andere prijzen. Ook in de categorieën beste acteur, beste bijrol, beste regie en beste scenario ging de prijs naar 'De Veroordeling'.

Deventer moordzaak
De film De Veroordeling is een reconstructie van de Deventer moordzaak. De zaak ging over de moord op de weduwe Jaqueline Wittenberg in 1999 en staat inmiddels te boek als een van de langstlopende uit de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht. Daarbij ging het om de vraag of er in de de rechtszaak tegen verdachte Ernest Louwes sprake is geweest van een ernstige justitiële dwaling.

De Veroordeling gaat naar verwachting op 15 april in première. Dat hangt ook af van de lockdown en van de vraag hoe lang de bioscopen dicht moeten blijven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen