Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens wil na 'triple' ook een olympische plak

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 7:27

Lieke Martens won dit jaar met FC Barcelona alle mogelijke prijzen, maar de voetbalster uit Nieuw-Bergen blijft net zo hongerig als daarvoor.

Het volgende doel dient zich al weer aan. "In de topsport ga je altijd weer snel verder. Steeds staat er weer iets anders voor de deur, zo ook deze zomer", zegt Martens voorafgaand aan de oefeninterland van de Nederlandse vrouwen in Enschede tegen Noorwegen, die dient als voorbereiding op de Olympische Spelen. "Ik houd heel erg van winnen, dat zit in me. En dat blijft ook zo."

Champions League
De 28-jarige linksbuiten veroverde vorige maand dan eindelijk de prijs waar ze al jaren van droomde, de Champions League. Martens had in de finale tegen Chelsea (4-0) een aandeel in alle doelpunten. Met een verliefde blik kuste ze in Göteborg de beker. "Mijn droom kwam uit. Het voelde heel fijn om eindelijk die Champions League te winnen", zegt Martens. Het zijn de momenten waarop de Limburgse, die al tien jaar in het buitenland speelt, even de aanhoudende heimwee vergeet.

Lees ook: Martens leidt Barcelona naar Champions League

Feestje in de kleedkamer
Veel tijd om te genieten van de eindzege in de Champions League was er niet. "We hebben in de kleedkamer een feestje gevierd en stapten daarna weer het vliegtuig in. Om half 8 in de ochtend waren we terug in Barcelona. Twee dagen later hadden we al weer een competitiewedstrijd op het programma staan." Barcelona, al lang zeker van de landstitel, versloeg Athletic met 8-0. Een week later pakte Martens met de Catalaanse ploeg ook de Spaanse beker, waarmee de 'triple' binnen was. Tijd om daar bij stil te staan, heeft Martens nog niet gehad. "Als topsporter wil je altijd winnen, iedere wedstrijd. Dat is ook mijn drive. Ik wil na mijn carrière kunnen zeggen dat ik er alles uit heb gehaald. Ik wil daar later geen spijt van hebben. En ik heb het gevoel dat er nog zoveel meer in me zit."

Medaille
Martens lijkt dit seizoen weer regelmatig op de ongrijpbare aanvalster die Oranje in 2017 naar de Europese titel leidde en werd uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa én de wereld. "Of ik nu beter ben dan ooit? Ik voel me goed, ik heb een fijn seizoen gedraaid en ik hoop heel erg dat ik dit door kan zetten. Op de Spelen wil ik ook weer de beste versie van mezelf laten zien, om zo de ploeg te helpen. Het doel is om met een olympische medaille terug naar Nederland te komen."

Eerst moet Martens met Barcelona de Spaanse competitie nog uitspelen. Eind deze maand staan in acht dagen tijd vier wedstrijden op het programma, daarna sluit Martens weer aan bij Oranje voor de voorbereiding op de Spelen. "Ik speel liever een wedstrijd dan dat ik train, dus ik vind het prima."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen